SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom izjave predsednika opštine Lajkovac, na 10. sednici Skupštine opštine Lajkovac, da je problem sa vodosnabdevanjem na teritoriji opštine Lajkovac, koji je eskalirao krajem godine, u direktnoj vezi sa tim što koalicija SPS-JS nije na vlasti u Lajkovcu, u obavezi smo da postavimo nekoliko pitanja vladajućoj koaliciji, a i da informišemo građane.

Problem vodosnabdevanja opštine Lajkovac datira od 2011. godine pa čak i ranije.

Među potpisnicima štetnog sporazuma po građane opštine Lajkovac iz 2011. godine, nema čelnih ljudi, a ni članova OO SPS Lajkovac, a da li ih ima u redovima trenutne vladajuće koalicije u Lajkovcu, pitanje je za aktuelnu lokalnu vlast.

Na 9. sednici SO Lajkovac, i sam direktor JP „Gradska čistoća“ Lajkovac je upozoravao da ukoliko u toku decembra meseca, lazarevačkom komunalnom preduzeću ne bude uplaćeno višemilionsko dugovanje, građani opštine Lajkovac će krajem godine ostati bez vode. Šta je preduzeto po tom pitanju i kada? Da li su morali građani Lajkovca, prvenstveno oni koji žive u višim predelima, da budu bez vode 4-5 dana? Da li ste odlukom koju ste doneli trajno rešili problem ili će se Dom zdravlja, PU „Leptirić“, OŠ „Mile Dubljević“, SŠ „17. septembar“, Hala sportova  i brojni građani, već u februaru 2017. godine, ponovo naći u istom problemu?

Podsećamo, da su odbornici koalicije SPS-JS još pre nekoliko meseci, na sednicama Skupštine, upozoravali da ćemo imati problema sa vodosnabdevanjem iz prostog razloga što se velika količina novca, koja je opredeljena za poboljšanje vodovodne infrastrukture, ne troši planiranom dinamikom.

Svaki direktor bilo kog opštinskog javnog preduzeća izveštaje o radu i planove za naredni period podnosi svom opštinskom rukovodstvu i Skupštini opštine na čijoj teritoriji se to javno preduzeće nalazi, a ne opštinskom odboru SPS Lajkovac.

OO SPS Lajkovac, kao što znate, nije deo vladajuće koalicije i nema uticaja na dogovore između predstavnika lokalnih vlasti u Lajkovcu i Lazarevcu.

Od predstavnika najviših funkcionera lokalne vlasti smo u prethodnom periodu mogli čuti da imaju odličnu saradnju sa čelnim ljudima GO Lazarevac i da se na međuopštinskim sastancima uvek dolazilo do rešenja po pitanju vodosnabdevanja, koje je prihvatljivo za građane opštine Lajkovac. Zašto se to rešenje nije sprovelo u delo? Ili je zapravo sve što je dogovoreno sprovedeno u delo i da su građani opštine Lajkovac zadovoljni dogovorenim i sprovedenim?

OO SPS Lajkovac nijednom svojom odlukom NIKADA neće dovesti građane opštine Lajkovac u situaciju da nemaju osnovne uslove za život i održavanje lične higijene.

OO SPS Lajkovac će uvek biti uz svoje građane i, onoga trenutka kada budemo u situaciji da možemo da donosimo važne odluke za građane naše opštine, biće određeni jasni prioriteti i najpre će se raditi na njihovom ostvarenju. A onoga trenutka, kada svi građani opštine Lajkovac ne budu imali problema sa osnovnim životnim potrebama, radićemo na realizaciji projekata koji nam nisu neophodni, ali koji mogu unaprediti život lokalne zajednice.

OO SPS Lajkovac

 

Related posts