KOMŠIJE NEUMOLJIVE, VODA IZ CISTERNI

Nezadovoljan dinamikom dogovorenih uplata od strane Lajkovca, Milisav Krstović direktor lazerevačkog komunalnog preduzeća je juče od 16 sati ponovo oborio pritisak i ostavio građane Lajkovca bez vode. To je učinjeno, uprkos Privremenoj meri, koja je na snazi, a koja podrazumeva i penale u iznosu od pola miliona dinara za svako nepoštovanje sudske zabrane samovojlnog isključenja vode.
Sinoć, već u ranim večernjim satima, viši delovi Lajkovca bili su bez vode, a postepeno su bez vode ostajali i ostali niži delovi, kojima je pritisak vode prvobitno bio znatno oslabljen.
Iako je potpuno izvesno, da će mu dogovorena isplata leći u ponedeljak, direktor Krstović ne popušta u pregovorima. Sve i da je uplata legla u petak, tim novcem preko vikenda svakako ne bi raspolagao, pa je očigledno da je u pitanju samovolja i neobjašnjiva “principijelnost”, sve na štetu građana Lajkovca.
A dok se problem ne reši, snabdevanje građana pijaćom vodom biće obezbeđeno cisternama, koje će kružiti sledećim redosledom:
-potez na brdu oko Doma zdravlja
-ulice: Svetog Save, Vuka Karadžića, Izviđačka
-Selo Lajkovac (ulica Puće i Vuke, Branka Radičevića)
i sve poprečne ulice i delovi Lajkovca koji nemaju vodu
Za građane u centralnoj zoni Lajkovca, danas od 15 sati cisterna sa vodom biće na uglu ulica Kralja Petra Prvoga i Nikole Aćevca.
Postavlja se pitanje, ima li kraja punjenju komšijske vreće bez dna i nazire li se trajno rešenje problema vodosnabdevanja Lajkovca, po primerenoj ceni vode koja neće iči na štetu građana Lajkovca i opštinskog budžeta!?

Related posts