DANI KOLUBARSKE BITKE

Manifestacija ”Dani kolubarske bitke ” kojom se obeležava 102 godine od ove slavne bitke i odaje počast svim stradalim ratnicima otpočela je danas , a završava se državnom ceremonijom 15. decembra.
Pored GO Lazarevac, koja je organizator manifestacije, učešće su po tradiciji uzele i opštine Lajkovac i Ljig.
Delegacije ove tri lokalne samouprave,zajedno sa delegacijom GO Potomaka ratnika 1804.-1918. “Major Kosta Todorović” iz Užica,danas na godišnjicu njegove pogibije, položile su venac na spomenik Dimitriju Tucoviću na Vrače brdu.
Delegacija GO Lazarevac, položila je danas vence na spomenik poginulima u Kolubarskoj bici u Porti Hrama Sv.velikomučenika Georgija u Ćelijama, gde je održan i pomen stradalim ratnicima i na spomen obeležje u Županjcu.
Državna ceremonija povodom obeležavanja 102. godišnjice od Kolubarske bitke i ove godine biće održana u Lazarevcu 15. decembra ispred Hrama Svetog velikomučenika Dimitrija, a u nastavku i ispred Spomenika srpskom ratniku. Kako je najavljeno, brojne delegacije odaće počast Dimitriju Tucoviću, koji će uz najviše državne i vojne počasti biti sahranjen 15. decembra u Aleji velikana na beogradskom Novom groblju.

Related posts