BACILE LIDERA NA KOLENA

Odbojkašice “Železničara” su fantastičnom igrom savladale lidera Superlige “TENT” iz Obrenovca sa 3:0 (25:20, 25:12, 25:17) i nastavile sjajnu seriju od tri pobede maksimalnim rezultatom, od čega dve na gostovanju. Pred oko 500 gledalaca u lajkovačkoj Hali sportova dominirale su čitav meč, uz fenomenalan servis i napad. Da je iskusna Svetlana Ilić odlično pročitala igru “TENT”-a i pripremila pravu taktiku, govori podatak da je Železničar imao samo 7 grešaka, dok su, sa druge strane, Obrenovčanke pravile mnogo grešaka.
Još jednu izuzetnu utakmicu odigrala je Mirjana Đurić Bergendorf, koja je parirala Jovičićevoj iz “TENTA”, prvoj poenterki lige (prošle godine igrala za “Železničar”). Ostvarila je 18 poena, a standardan doprinos u poenima dale su i Nada Mitrović, Andrićeva i Tamara Rakić.
Posle ove pobede “Železničar” je peti sa 14 bodova, a da li će tu i ostati zavisi samo od rezultata “Crvene Zvezde”, koja ima bod manje. Dve utakmice 9. kola igraju se u petak: “Jedinstvo” (SP)–”Jedinstvo” (Užice) i “Zrenjanin”-“Crvena Zvezda”, a ostale dve u subotu: “Dinamo”-“Spartak” i “Vizura”-“Futog”.

“ŽELEZNIČAR”  – “TENT” 3:0 (25:20, 25:12, 25:17)
Hala sportova u Lajkovcu. Gledalaca: 500. Sudije: M. Janković, Z. Radovanović (obojica iz Stare Pazove). Trajanje meča: 74 minuta.
“ŽELEZNIČAR”: Bergendorf 18, Veljković 4, Radulović 1, N. Mitrović 13, Andrić 9, Rakić 10, Dimić, J. Mitrović. Nisu igrale: Lazarević, Simonović, Kompirović, Martinović. Trener: Svetlana Ilić.
“TENT”: Jovičić 17, Roganović, Bjelić 6, Gajić 8, Vučićević 6, Stanimirović, Stepanović, Marković, Martinović, Ćeranić 1, Đurić, Trener: Marijana Boričić.

Related posts