NOVI TRENER ODBOJKAŠICA

 

U lajkovačkom ŽOK “Železničar”, došlo je do smene trenera : čuvena Svetlana Ilić umesto dosadašnjeg trenera Nikole Jerkovića.
“Sarajevski atentat” za smenu trenera, pored serijala neočekivanih rezultata, bio je izgleda poraz koji su lajkovačke odbojkašice pretrpele u Zrenjaninu, koji je teško pao Lajkovčankama, a i upravi kluba, koja je saopštila Nikoli Jerkoviću da nakon blizu tri godine saradnje više nije trener prve ekipe. Sa Jerkovićem, lajkovčanke su imale obilje lepih, ali i teških trenutaka.
Definitivno, Svetlana Ilić, sada je novi kormilar “Železničara”. Dogovor je da Ilićeva bude sa lajkovačkim odbojkašicama do početka maja, jer joj tada kreću obaveze u austrijskoj reprezentaciji, koja će igrati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
Ambicije kluba ostaju iste, da dođe do završnice Kupa i da se u tom slučaju kandiduje za organizatora fajnal-fora.
Svetlana Ilić (rođena 12. avgust 1972.) je bivša srpska odbojkašica, a sada odbojkaški trener. Za reprezentaciju Srbije i Crne Gore nastupala je 2003. na Evropskom prvenstvu. Svetlana Ilić je započela trenersku karijeru kao pomoćni trener seniorske reprezentacije Belgije u sezoni 2005/06. U sezoni 2008/09. završila je igračku karijeru i posvetila se trenerskom poslu. Iste sezone imenovana je za trenera belgijskog Šarloa sa kojim je odmah osvojila titulu. Naredne godine imenovana je za trenera švajcarskog tima Volero Cirih. sa Volerom je osvojila dve titule prvaka Švajcarske i dva kupa Švajcarske, a 2011. su stigli i do četvrtfinala Lige šampiona. Od 2010. je takođe prvi trener reprezentacije Švajcarske. Od septembra 2012. do januara 2014. trenirala je ruski tim Dinamo iz Moskve.

Related posts