SUD NA POTEZU

To da nije u pitanju nikakvo havarijsko isključenje, več samovolja jednog čoveka, Milisava Krstovića, direktora lazerevačkog komunalnog preduzeća, potvrdio je Miroslav Lukić, direktor JP “Gradska čistoća” Lajkovac.
“Naime, Krstović obaranjem pritiska, isključenjem vode, ucenama i prisiljavanjima, pokušavajući da naplati vodu koju nije isporučio, direktno utiče na živote i zdravlje ljudi, posebno dece i starih, koji u Lajkovcu bez vode ostaju i pored toga što izvorište u Nepričavi može da snabde pola Srbije! Ovo je treći put, da lazerevačko komunalno preduzeće ne poštuje sudsko pravnosnažno rešenje i privremenu meru o zabrani isključenja vode”, naglašava direktor Lukić.
I oficijelno je postavljeno pitanje ispravnosti mernih uređaja i visine dugovanja, što je podvrgnuto veštačenju. Ko i koliko kome duguje, utvrdiće sud, a Lukić odgovorno tvrdi da zapravo lazerevačko komunalno preduzeće duguje lajkovačkom blizu 1,4 miliona eura, tako da više nema priče o dugovanjima na dosadašnji način.
Direktor lazarevačkog komunalnog preduzeća se čvrsto drži isključivo svoje priče i svoje računice i faktura ispostavljenih lajkovačkom komunalnom preduzeću.
Da bi lajkovčani dobili vodu, sada je sud na potezu i svakog momenta se očekuje hitno delovanje suda , zakonom predviđenog u ovakvim slučajevima. Sud treba da preduzme određene mere kako bi se izdao nalog lazarevačkom komunalnom preduzeću da uspostavi redovan režim vodosnabdevanja i izrekne zabranu postupanja na dosadašnji način.
Spor o dugovanjima između dva komšijska komunalna preduzeća biće rešavan na sudu, po dobijenim rezultatima naloženih veštačenja, što bi moglo bitno da promeni epilog priče i stavi tačku na dosadašnju neviđenu dugotrajnu torturu nad lajkovčanima od strane lazerevčana.

Očekivano, lajkovčani su ogorčeni zbog svega što se događa.

 

 

Related posts