TRODNEVNI TRENING ZA VANREDNE SITUACIJE

Fondacija Ana i Vlade Divac i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) organizuju u utorak, 1. novembra sa početkom u 9.30 u Opštini Lajkovac u hotelu Big House Lark, (Vojvode Mišića 34)  trodnevni trening za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije. Trening je namenjen članovima Opštinskog štaba za vanredne situacije, članovima Saveta za migracije i poverenicima civilne zaštite. Pored predstavnika Fondacije Ana i Vlade Divac, prisutnim polaznicima treninga sutra će se obratiti  i predsednik opštine Lajkovac, gospodin Andrija Živković.

Trening se organizuje  u okviru Projekta “Podrška lokalnim zajednicama u odgovoru na izbegličku krizu” koji ima za cilj jačanje kapaciteta lokalnih samouprava pogođenih izbegličkom krizom, među kojima je i opštinaLajkovac (u kojoj je smešten jedan od centara za azil)  za reagovanje u ovoj ali i svim potencijalnim vanrednim i kriznim situacijama (poput poplava, zemljotresa, požara).

Treninge će držati stručnjaci i predavači iz oblasti vanrednih situacija a po zvaničnoj metodologiji Trening centra Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Do sada su održani treninzi za podizanje kapaciteta lokalnih zajednica u odgovoru na vanredne situacije u Šidu, Tutinu i Subotici a pored Lajkovca, treninzi će u narednom periodu biti održani još u Dimitrovgradu, Sjenici i Preševu.

 

 

 

 

Related posts