DODELJENO 50 DEČIJIH AUTO SEDIŠTA

Prva u Kolubarskom okrugu, Opština Lajkovac , preko Saveta za bezbednost saobraćaja,za sve lajkovačke bebe, koje su rođene u prošloj godini, obezbedila je 50 dečijih auto sedišta, koja su dodeljena danas u Gradskoj kući. Sedišta za decu dodeljena su po Konkursu za raspodelu budžetskih sredstava Opštine Lajkovac za finansiranje unapredjenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Lajkovac za ovu godinu.
Naime,Programom korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Lajkovac u ovoj godini, za nabavku dečijih auto sedišta za sve lajkovačke bebe, koje su rođene u prošloj godini, u okviru programa unapređenja bezbednosti saobraćaja izdvojeno je 500.000 dinara.Sve lajkovačke bebe, rođene u toku prošle godine, dobile su besplatno auto-sedište. Uslov je bio, da oba roditelja imaju prebivalište na teritoriji opštine Lajkovac i da poseduju saobraćajnu dozvolu, koja će glasiti ili na roditelje, ili na nekog od članova domaćinstva.
Inače, u prošloj godini, u opštini Lajkovac rođeno je 120 beba, a besplatna auto dečija sedišta dobili su svi koji su se javili na konkurs, ispunivši sve neophodne uslove konkursa.
Prilikom dodele besplatnih dečijih auto sedišta, koju je obavio Andrija Živković, predsednik opštine sa saradnicima i predstavnicima opštinskog Saveta za bezbednost u saobraćaju, rečeno je da će se sa ovom praksom i sličnim idejama nastaviti i narednih godina, sve u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju i podizanja nataliteta.

Preostala sredstva koja su se slila od saobraćajnih kazni, ukupno 700 000,00 dinara, Savet je utrošio za postavljanje saobraćajnog ogledala na raskrsnici uliva Vojvode Mišića i Cvijićeve i projektovanje zona bezbednosti oko škola.

Related posts