SAOPŠTENJE POLICIJSKE UPRAVE VALJEVO

Dosadašnja iskustva potvrdila su da se, tokom zimskog perioda, dešava veći broj požara na stambenim objektima, zbog neispravnih dimnjaka. Neredovno čišćenje dimnjaka, dovodi do nekontrolisanog sagorevanja nataložene čađi. Neretko dolazi do oštećenja dimnjaka i prodora dimnih gasova u prostor drvene krovne konstrukcije i paljenje iste. Takođe dolazi do oštećenja zidova u stanovima i prodora dima u boravišne prostorije, što čini direktan atak na zdravlje stanara.
U cilju sprečavanja nesreća, pozivaju se građani da provere ispravnost svojih dimnjaka, da ih dovedu u ispravno stanje i da ih redovno čiste.

Takođe se pozivaju građani da u individualnim kotlarnicama ne odlažu zapaljivi materijal, najčešće, hartiju i ogrev, u blizini ložišta kotlova. Ispadanje žara iz ložišta lako će izazvati požar.

Obaveštavamo vas, da je Odeljenje za vanredne situacije u Valjevu organizovalo postavljanje 600 plakata, na ulazima u stambene zgrade, gde će građani biti informisani o merama zaštite od požara, koje treba da preduzimaju u cilju povećanja lične i kolektivne bezbednosti.

Related posts