AKTIVNOSTI USTANOVE ZA SPORT I OMLADINU

Javna ustanova „Ustanova za sport i omladinu“ Lajkovac podeliće ovih dana izdvojenim odeljenjima škole „Mile Dubljević“ po jednu fudbalsku i košarkašku loptu. U pitanju su škole u Nepričavi, Markovoj Crkvi, Ratkovcu, Pepeljevcu, Vračeviću, Donjem Lajkovcu, Ćelijama i Selu Lajkovcu. Direktor Ustanove Nemanja Živković i organizator programa Vladimir Maliković u petak su uručili lopte đacima u Selu Lajkovac. Škole u Bogovađi i Bajevcu, koje imaju više đaka i odeljenja, krajem oktobra dobiće više lopti. Zaseoku Donji kraj u Jabučju donirana je košarkaška tabla. To su samo neki od poteza kojima će Ustanova za sport i omladinu podržati školski sport kao bazični.
Od ostalih aktivnosti, u toku je uređenje kafea u Hali sportova koji će biti otvoren sredinom oktobra, tako da će roditelji, publika, sportisti i sportski radnici moći da se osveže prilikom boravka u Hali. Mala sala će biti pretvorena u teretanu sa kompletnom opremom i planirano je da počne rad 1. novembra. Teretana i kafić će biti komercijalni sadržaji koji će doprineti finansiranju troškova održavanja Hale sportova. Pri kraju je i uređenje restorana ispod zapadne tribine stadiona „Železničara“, dok je u kuli stadiona adaptiran prostor za smeštaj fudbalera koji nisu iz Lajkovca. O realizaciji ovih planova u petak je sa direktorom Živkovićem razgovarao zamenik predsednika Opštine Lajkovac Nenad DŽajević.
Ustanova za sport i omladinu je nadležna za čitav kompleks sportskih objekata: Halu sportova, stadion FK Železničar, stadion FK Zadrugar, mini-pič teren i nove teniske terene. Zahvaljujući javnim radovima Ustanova trenutno ima dovoljan broj radnika za održavanje ovih sportskih objekata.

 

 

 

Related posts