IZBORI U DEMOKRATSKOJ STRANCI

“U subotu 24 septembra Demokratska stranka bira predsednika i potpredsednike stranke. OO DS Lajkovac posetili su kandidati za predsednika DS Srboljub Antić,Zoran Lutovac i  Dragan Šutanovac dok je dosadašnji predsednik Bojan Pajtić poslao mr. Miloša Đajića koji je ujedno i na listi za potpresednika.Kandidati su izložili svoje programe kako bi demokratska stranka povratila poverenje svojih građana i stvorila pravnu državu u kojoj se svi osećamo sigurno. Glasanje počinje u 10 sati a biračko mesto u stranačkim prostorijama u ul. Vladike Nikolaja 7 u Lajkovcu se zatvara u 20 sati,”saopštio je OO DS LAJKOVAC.

Naime, Demokratska stranka će u subotu, 24. septembra, održati prve neposredne stranačke izbore, na kojima će članovi DS birati predsednika stranke i potpredsednike.
Demokrate će na izborima za predsednika stranke moći da biraju između čak 4 kandidata. Ukoliko niko od kandidata ne osvoji više od 50% glasova članova u prvom krugu, organizovaće se drugi krug, u kom će učestvovati dva kandidata sa najviše osvojenih glasova.
Za pet potpredsedničkih mesta kandidovalo se 12 kandidata, a dva mesta moraju zauzeti žene.
Kandidati za predsednika DS-a su: Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Zoran Lutovac i Srboljub Antić.
Za pet potpredsedničkih mesta boriće se 12 kandidata: Gordana Čomić, Nataša Vučković, Tamara Tripić, Miloš Džajić, Nada Kolundžija, Nađa Higl, Dragoslav Šumarac, Igor Salak, Dragan Domazet, Bogdan Tatić, Jovan Marković i Branislav Lečić.
Pravo glasa ima 18.300 birača koji su popunili registracioni obrazac, uplatili članarinu i nisu prešli u neku drugu stranku. Glasaće se na oko 130 biračkih mesta .
Glasački listići su distribuirani do svakog opštinskog odbora gde postoje biračka mesta. Nezvanični rezultati izbora biće saopšteni na dan izbora u centrali stranke u Beogradu oko 22 časa, dok se zvanični mogu očekvati bar dva dana nakon izbora, odnosno dok se ne prikupe zapisnici sa svih biračkih mesta.
Dan u kome se izbori održavaju ima simbolično značenje, jer je DOS 24. septembra pre 16 godina na izborima pobedio režim predsednika SRJ Slobodana Miloševića.

Related posts