NAJLEPŠE RUŽE SRBIJE SU LAJKOVAČKE

Najlepše ruže Srbije rastu u Lajkovcu, u domaćinstvu posvećenog baštovana , sjajnog domaćina i srednjoškolskog profesora Mirka Milijanovića
Ruža stablašica “skarlet”, koja očarava vodopadom crvenih cvetova, pobednica je nagradnog konkursa časopisa “Lisa” : “Najlepše ruže Srbije” za proleće-leto 2016. Ruža stablašica “skarlet” koju neguju i gaje članovi porodice Milijanović iz Lajkovca je u potpunosti očarala žiri svojom lepotom i neobičnošću .
Stablašica “skarlet mejandekor”, kaže vredni i posvečeni domaćin,, zasađena je 2013. godine: “Ova vrsta ruže stablašica je padajuće forme, crvene boje. Cvetovi su sitni i brojni…”
Pobednik i najlepša ruža Srbije za proleće-leto 2016. godine proglašen je na sajtu Lisa.rs – kategorija Moja lepa bašta i biće nagrađen lepom baštovanskom nagradom Flora Express.
Tri predivna video snimka ostaju kao uspomena na toplo leto 2016. godine u Srbiji i deo su video veb galerije “Moja lepa bašta” u kojoj objavljuju filmove načinjene u cvetnim baštama i na uređenim terasama.Video o pobedničkoj ruži sačinio je sam domaćin, profesor STŠ “17. septembar” u Lajkovcu.
Za pobednika je proglašen snimak one ruže koji je privukao najviše gledalaca zahvaljujući svim vrstama poruka koje inače ne bi ni bilo moguće sabrati: Fejsbuk lajkovi, Tviter postovi, usmene preporuke, itd.
Druga lepotica koja je oduševila je ruža “simpatija” koja je porasla čak do drugog sprata jedne zgrade na Mirijevu koju pažljivo uređuju stanari, a snimak je poslala Daliborka Stanić, predsednik Skupštine stanara u Ulici Rudija Čajaveca u Beogradu.
Treća nagrađena filmska mini-priča stigla je iz Surdulice, gde Jelena Kitanović gaji sve vrste ruža.
Akcija “Biramo najlepšu ružu Srbije” trajala je od 20. maja do 31. avgusta 2016. godine u 12h kada je komisija AMG utvrdila broj pregleda video snimaka.

Related posts