12. OTVORENA ZABAVNA ŠKOLA FUDBALA

 

Na stadionu Fudbalskog kluba ”Železničar”u Lajkovcu , po 12.-ti put je realizovana sportska manifestacija pod nazivom ”Otvorena zabavna škola fudbala” (Open Fun Football School) . Učestvovalo je preko 100 dečaka i devojčica. Škola je namenjena dečacima koji ne treniraju fudbal i zainteresovanim devojčicama uzrasta od 6-10 godina. Tokom troodnevne škole, polaznici su uspešno animirani igrama baziranim na fudbalu.
Prethodnih godina, projekat je je vec ostvario značajne rezultate u uključivanju mladih u svet sporta, popularizaciji zdravog života i eliminaciji dokolice kod dece. Nakon ovog iskustva, izvestan  broj dece je počeo da trenira fudbal, a značajni su rezultati i u popularizaciji ženskog fudbala. Od samog početka ”Otvorena zabavna škola fudbala” je podjednako atraktivna i devojčicama i dečacima.
Projekat su svojevremeno na prostorima bivših jugoslovenskih republika inicirale danske i norveške institucije, a ideja je bila da se animiraju deca ratom ugroženih područja. Do pre par godina, ovaj projekat  opština Lajkovac je realizovala u saradnji sa susednom opštinom Ub i kroz saradnju fudbalskih klubova ‘’Železničar’’i ‘’Jedinstvo’’ . Praksa je bila, da prva tri dana deca borave u Lajkovcu, a potom dva dana na Ubu.Ovoga puta, škola je realizovana samostalno u Lajkovcu.
Uprkos nestabilnim vremenskim prilikama i kraćem trajanju, realizovani su svi planirani sadržaji i škola je bila uspešna. Stotinak mališana na fudbalskom terenu, bila je zaista prelepa slika. Sve sportske aktivnosti sa decom realizovali su profesori i treneri.

Related posts