STABILNE REZERVE KRVI

 

Odeljenje za snabdevanje krvlju i krvnim produktima-Transfuziologija OB Valjevo, funkcioniše redovno i nema opasnosti od nestašice krvi, niti odlaganja operativnog programa. Rezerve krvnih derivata su stabilne, uprkos periodu u kome su nestašice očekivane, pa je i Institut za transfuziju Srbije apelovao saopštenjem na javnost. Transfuziologija valjevske bolnice, ima stabilne rezerve svih krvnih grupa, ali nije u mogućnosti da vrši pozajmice drugim centrima kakva je inače uobičajena praksa.
Akcije dobrovoljnog davanja krvi na terenu izvode se u saradnji sa OO Crvenog krsta Valjeva, OO CK Osečina, OO CK Mionica, OO CK Lajkovac. Dobar godišnji plan akcija dobrovoljnog davanja i u ovom periodu se pokazao kao izuzetno značajan. Poslednja velika akcija bila je 2. avgusta i tada je sakupljeno 100 jedinica krvi. Za vikend u okviru manifestacije „Dani šljiva” u Osečini biće upriličena još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi.
Rad sa dobrovoljnim davaocima krvi svakog radnog dana obavlja se od 7.30-14.30 u službi, tako da ukoliko je neko u mogućnosti i želi može dati krv svakodnevno.

Related posts