16. TURISTIČKI MOTO RELI KROZ SRBIJU

Preko stotinu bajkera, učesnika 16. Turističkog moto relija kroz Srbiju, svojom maršutom obuhvatili su i Lajkovac.
Moto reli je kroz Srbiju krenuo sa Srebrnog jezera u nedelju. Obišli su Golubac, Kladovo,Vlasinsko jezero, a u Lajkovac su iz Aranđelovca stigli u četvrtak u popodnevnim satima. Pored srpskih bajkera, učesnici relija su i bajkeri iz bivših jugoslovenskih republika i država u okruženju.
Reka bajkera slila se na plato Gradske kuće, gde ih je pozdravo i reči dobrodošlice uputio Milutin Ranković, direktor Turističke organizacije opštine Lajkovac, dajuči im preporuke koje turističke atrakcije da posete na ovom području. Nakon noći provedene kod Jolića vodenice na reci Kolubari, bajkeri nastavljaju put prema Valjevu. Završnica moto relija je Kobilje, nadomak Požarevca.
Misija ovog 16.Turističkog moto relija kroz Srbiju, između ostalog, rekli su bajkeri jeste promocija sporta i kulture saobraćaja, a i da pokažu ljudima da su ispod kaciga obični i normalni ljudi, kako bi razbili stereotipe da su bajkeri sa one strane zakona, masni, prljavi i zli.
Među učesnicima moto relija je veliki broj žena, puno mladih, ali i onih koji duboko gaze sedmu i osmu deceniju života. Većina su redovni učesnici svih moto skupova u okruženju, tako da im je Lajkovac poznata destinacija, pa su mnogi naglasili da obožavaju Kolubaru i da rado borave kod Jolića vodenice.

Related posts