PONESITE KNJIGU-UZMITE KNJIGU

Početak akcije Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Lajkovac, pod nazivom ”KNJIGA ZA KNJIGU”, ozvaničen je večeras prigodnim programom na svojevrsnoj letnjoj pozornici na otvorenom, na platou ispred biblioteke. Program su izveli članovi Dečje kreativne družionice “POLETNIK” i dramske grupe ”Haralampije i drugari”, koje godinama uspešno funkcionišu pri lajkovačkoj biblioteci.
Ovaj zanimljiv i vredan pažnje program u okviru tradicionalne letnje manifestacije “Dana Lajkovca”, otvorila je u ime organizatora, Biljana Nestorović, direktorka biblioteke.
Akcija ”KNJIGA ZA KNJIGU”, pod sloganom “Ponesite knjigu – uzmite knjigu”, koja je otpočela danas, traje do 1. avgusta, a cilj akcije je popularizacija čitanja kod mladih.
Od danas do 20. jula trajaće „Dani kaligrafije“ – posetioci Biblioteke moći će da vide kaligrafske radove i saznaju nešto više o tehnikama lepog pisanja. Polaznici radionice kaligrafije će svakom posetiocu pokloniti odabrani citat ili stih napisan krasnopisom. Podsećamo da celog jula u Gradskoj biblioteci traje i prodajna izložba knjiga Izdavačke kuće „Laguna“. Promocija najnovijeg romana Radovana Belog Markovića „Putnikova ciglana“ je 21. jula u porti manastira u Ćelijama.

Related posts