UČESTVUJ U PROJEKTU: PODRŠKA PORODICI I JAČANJE POLOŽAJA ŽENA KROZ SOCIO-PSIHOLOŠKE AKTIVNOSTI NAMENJENE ŽENAMA I DECI ŽRTAVAMA NASILJA

Realizacija projekta “Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio – psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja” u Lajkovcu počinje u nedelju 24. oktobra u podne u Gradskoj kući, a žrtve nasilja sa područja opštine Lajkovac se još uvek mogu priključiti. Svim žrtvama nasilja, učesnicima projekta zagarantovana je potpuna diskrecija. U nedelju je samo neophodna Edukacija o korisničkom nivou korišćenja različitih platformi za on-line komunikaciju, za individualne i grupne tretmane i psihološke online radionice koje slede u okviru projekta.

Učešće u ovom projektu bitno će osnažiti žrtvu nasilja i pomoći joj da sačuva porodicu i da u svakom slučaju iz uloge žrtve izađe jača. Zato je neophodno odvažiti se i napraviti taj prvi korak, za sebe i za svoju porodicu.

Posebno sada u okolnostima pandemije, i najfunkcionalnije porodice su u brojnim slučajevima postale disfunkcionalne, bremenite psihičkim ili fizičkim nasiljem. Svako ko je to doživeo i oseća potrebu da izađe iz uloge žrtve, može se priključiti ovom projektu.

Prijavite se i dođite u nedelju u podne u Gradsku kuću, ili jednostavno samo dođite. Edukacija će se održati u velikoj sali Gradske kuće.  

Vlada Republike Srbije, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i Udruženje žrtava nasilja “HAJR”, nakon sprovedenog Javnog konkursa za dodelu dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini, na području šest lokalnih samouprava među kojima je i Lajkovac, realizuju projekat “Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio – psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja”.

Tim povodom, predsednica Udruženja “HAJR” Hajrija Ramadani je za portal lajkovacnadlanu.rs kaže:

“Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju je ove godine raspisalo Javni konkurs za dodelu dotacija namenjenih za projekte podrške porodici, jačanju položaja žene u društvu, merama populacione politike i unapređenju demografske slike u 2021. godini. Odobren je naš predlog za projekat “Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio – psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja”. Ciljna grupa su dakle žene i deca žrtve nasilja.  Projekat će se realizovati mesec dana, kroz više aktivnosti.  Najpre će se spovesti Edukacija o korisničkom nivou korišćenja različitih platformi za on-line komunikaciju, a nakon toga, zbog epidemiološke situacije slede on-line Grupne psihološke radionice za jačanje psiholoških kapaciteta žrtava nasilja i Individualni psihološki tretmani i savetovanje. Zainteresovani se mogu prijaviti za grupne i individualne radionice i tretmane.  Udruženje “HAJR” će sprovoditi ove projektne aktivnosti u gradovima Beograd, Aranđelovac, Lajkovac, Niš, Trstenik i Šid. Preko 50 žena i dece žrtava nasilja biće uključeno u projektne aktivnosti.”

Žrtve nasilja sa područja Lajkovca mogu kontaktirati lokalnu kancelariju Udruženja “HAJR” i prijaviti se za ućešće u radionicama i tretmanima u okviru ovog projekta na brojeve telefona 064/501 – 0290 i 064/ 2960 – 383, ili elektronskom poštom:  uznhajrlajkovac@gmail.com

Žrtve nasilja sa područja opštine Lajkovac mogu se prijaviti za Edukacija o korisničkom nivou korišćenja različitih platformi za on-line komunikaciju, odnosno za obuku za online psihološke radionice, koja je u Lajkovcu planirana za nedelju 24. oktobra u 12 časova,  u sali Gradske kuće.

Projekat će se realizovati u periodu od mesec dana. Nakon Edukacije o korisničkom nivou korišćenja različitih platformi za on-line komunikaciju, zbog epidemiološke situacije slede on-line grupne psihološke radionice za jačanje psiholoških kapaciteta žrtava nasilja, kao i on-line individualni psihološki tretmani i savetovanje koje će sprovoditi diplomirani psiholog Natalija Poljak Petrović i psihijatar prof dr Jovan Marić.

Aktuelni projekt “Podrška porodici i jačanje položaja žena kroz socio – psihološke aktivnosti namenjene ženama i deci žrtvama nasilja” je samo jedna u nizu aktivnosti Udruženja “HAJR” u cilju osnaženja žrtava nasilja i aktivne borbe protiv svake vrste nasilja.

Related posts

Leave a Comment