PRIJEM KOD PRESTOLONASLEDNIKA

Ivona Živković, đak generacije S.š. “17. septembar”, sa majkom i profesorkama Ljiljanom Šipovac-odeljenskim starešinom i Radojkom Šuluburić, bila je na prijemu đaka generacije kod Prestolonaslednika Aleksandra. Ivona je upravo položila prijemni ispit na Ekonomskom fakultetu u Beogradu . Bila je druga na rang listi sa 98,50 bodova. Sa dodatna dva poena za uspeh na republičkom takmičenju, ukupan skor bodova, kako stoji i na rang listi je 100,50.
Naime, Ivona je u aprilu osvojila drugo mesto na republičkom takmičenju iz računovodstva u Paraćinu, što je jedan od najvećih uspeha učenika srednje škole u Lajkovcu. Ovaj veliki uspeh Ivone Živković i profesorke Šuluburić , ujedno je priznanje za kvalitetan rad Srednje škole „17. septembar“, kao i satisfakcija za ulaganje opštine Lajkovac u podsticaje obrazovnim ustanovama.

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina u društvu svoje ćerke g-đe Alison Endrjuz bili su domaćini tradicionalnom prijemu za 500 najboljih maturanata iz Srbije i Republike Srpske u Belom Dvoru. Petnaesti put za redom Njegovo Kraljevsko Visočanstvo nagradilo je najbolje učenike svih srednjih škola u Srbiji, koji su svojim velikim trudom postigli najbolji uspeh tokom svog srednjoškolskog obrazovanja.
Svaka srednja škola u Srbiji i Republici Srpskoj predlaže đaka generacije među maturantima, kome Fondacija za obrazovanje Prestolonaslednika Aleksandra uručuje diplomu i prigodan poklon. kao priznanje za izuzetne rezultate koje su ostvarili u srednjoj školi.
Prestolonaslednik se u svom govoru zahvalio Eurobanci EFG koja je bila pokrovitelj ovog događaja, i čestitao maturantima na visokim dostignućima. Prestolonaslednik se potom obratio direktno učenicima i naglasio: „Dragi maturanti, od srca vam čestitam na velikom uspehu i želim vam da nastavite da budete najbolji! Vi ste budućnost Srbije i Republike Srpske. Mi smo ponosni na vas, a vi budite ponosni na znanja koja ste do sada stekli. Budite ponosni na svoj vredni rad i talenat i stavite ih u službu Otadžbine“.
Ove godine Istorijski muzej Srbije nagradiće svakog učenika generacije besplatnom posetom izložbi o Mihajlu Pupinu. Program je oplemenio i nastup Hora Slavista iz Beograda.
Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar se zahvalio i volonterima koji su učestvovali u organizaciji ovog veličanstvenog događaja, kompanijama Eurobanka EFG, Coca Cola, Prolom voda, Ishrana produkt Paraćin, Istorijskom muzeju Srbije, Srednjoj turističkoj školi Novi Beograd, saobraćajnoj policiji, Vojnomedicinskoj akademiji, žandarmeriji.

Related posts