UČESNICI DEČJE LIKOVNE KOLONIJE U VLASOTINCU

Magdalena Ilić i Đurđija Pažinović, koje su nedavno završile pripremno- predškolski program ustanove „Leptirić“, sa svojim vaspitačicama Dajanom Tanić i Biljanom Savković učesnici su Vlasotinačke letnje kreativne likovne radionice koja se održava od 20. do 25. juna. Svojevrsnu likovnu koloniju za najmlađe već nekoliko godina organizuje Predškolska ustanova „Milka Dimanić“ iz Vlasotinaca, sa ciljem istraživanja delovanja procesa dečjeg izrastanja u oblasti likovne kulture.
Ove godine učestvuje 16 ustanova: Bar, Odžaci, Novi Sad, Leskovac, Medveđa, Koceljeva, Kragujevac, Vlasotince, Vranje, Leposavić, Mali Zvornik, Kikinda, Crna Trava, Bojnik, Vladimirci i Lajkovac.
Svakog dana su likovne radionice, učesnici su posetili Kuršumliju i Prolom banju, a u četvrtak će biti postavljena izložba i podeljene zahvalnice i uverenja, s obzirom da je kolonija registrovana i kao stručni skup.
Pored dece ove godine aktivni učesnici radionica su i vaspitači. U prijatnoj atmosferi, pod stručnim rukovodstvom vrsnog likovnog pedagoga Mirjane Dimitrijević, biće izrađena kolekcija likovnih radova, ukrasnih i upotrebnih predmeta od različitih materijala.

Related posts