ODLUKE VEĆA

Na poslednjoj pripremnoj sednici Veća, pred poslednje zasedanje lokalnog parlamenta pred letnju pauzu usvojene su brojne važne odluke, među kojima je i predlog rebalansa budžeta, koji će se u ponedeljak 20. juna naći pred odbornicima Skupštine opštine Lajkovac. Donošenje paketa bitnih odluka pred letnju pauzu otvora mogućnost realizacije planiranih projekata u letnjem periodu.
Prvim rebalansom ovogodišnjeg opštinskog budžeta , povećana su izdvajanja, za bliu 30 miliona dinara, u segmentu socijalnih davanja : za porodilje, penzionere i vantelesnu oplodnju. Usvojeni su i programi rada Direkcije i komunalnog preduzeća, čime su stvoreni uslovi za nove projekte: povećanje broja grobnih mesta dovoljnih za sahranjivanje u naredne dve godine, realizacija projekata vodosnabdevanja i bitnih projekata u mesnim zajednicama poput završetka i parternog uređenja škole u Jabučju…
Usvojen je i zaključak vezan za program obnove mostova na teritoriji opštine Lajkovac, u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara.
Odluke Veća, svoju konačnu verifikaciju će dobiti na predstojećoj sednici Skupštine opštine Lajkovac, koja je zakazana za ponedeljak 20. jun u 10 sati. Ovo će biti poslednja sednica pred letnju pauzu, koja će trajati do septembra.

Related posts