MOGUĆE OSNIVANJE OPŠTINSKOG CENTRA ZA SOCIJALNI RAD

Da “zajednička kobila u blatu leži”, potvrđuje i primer funkcionisanja Zajedničkog centra za socijalni rad ”Solidarnost”.
Opštinsko Veće je nedavo razmatralo Izveštaj o radu u prošloj godini Zajedničkog centra za socijalni rad ”Solidarnost” za opštine Lajkovac, Mionicu i LJig – Odeljenje Centra u Lajkovcu, kao i Godišnji program rada Centra za ovu godinu. S obzirom na trzavice u funkcionisanju Centra, kao i komentare i primedbe direktora Milana Jovanovića, predsednik Andrija Živković i predsednik Skupštine Živorad Bojičić izneli su vrlo jasan i odlučan stav da njih prvenstveno zanima da Centar radi posao kako treba, a da socijalno ugroženi građani redovno primaju prinadležnosti.
Opština Lajkovac izdvaja značajna sredstva za socijalnu pomoć, a pritom je prepustila svoja mesta u Upravnom i Nadzornom odboru predstavnicima opština LJig i Mionica, ponudila je prostor u Lajkovcu za rad Odeljenja koji direktor Jovanović nije prihvatio, tako da da opština Lajkovac ne želi još dugo da trpi nesuglasice na relaciji LJig-Mionica. Predsednik Živković je tim povodom u izjavi medijima rekao:
“Meni kao predsedniku Opštine, kao i svim članovima Opštinskog veća, najbitnije da Centar za socijalni rad funkcioniše i da korisnici socijalne pomoći u opštini Lajkovac ne čekaju na sledovanja i primanja na koja imaju pravo. U druge faktore, koji utiču na izbor direktora, upravnog i nadzornog odbora ustanove, Opština Lajkovac ne želi da se meša. Svoja mesta prepustili smo ostalim opštinama i na njima je da reše taj problem. Ako se ovakva „saradnja“ nastavi, možda bi najbolje bilo da opština Lajkovac fomira samostalni Centar za socijalni rad “, istakao je Živković.
Za socijalna davanja u ovoj godini predviđeno je preko devet miliona dinara iz opštinskog budžeta, koja se ,ukoliko bude potrebe, mogu rebalansom značajno uvećati. Time opština Lajkovac može biti primer, ne samo ostalim opštinama Kolubarskog okruga, već i šire.

Related posts