SNS FORMIRALA VLAST U LAJKOVCU

Nova vlast u Lajkovcu, kompletno je konstituisana u jednom danu. Vlast u Lajkovcu je formirala koalicija okupljena oko SNS.
Za predsednika Opštine Lajkovac, izabran je je profesor geografije Andrija Živković iz SNS-a, dosadašnji zamenik predsednika. Zamenik predsednika opštine je Nenad Džajević, dipl. ekonomista iz SNS.
Na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine opštine Lajkovac, kojom je kao najstariji odbornik predsedavala dr Jovanka Gomilanović iz SPS-a, za predsednika Skupštine opštine Lajkovac izabran je diplomirani pravnik Živorad Bojičić iz koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“, član Pokreta socijalista i dosadašnji predsednik Opštine. Od 35 odbornika glasalo je 24: tri listića bila su neispravna tako da je Bojičić dobio 21 glas. Ovaj čin je bio definitivna potvdra da koalicija oko SNS-a sa 17 odbornika, kojoj su se priklonili dva odbornika SRS, a za Bojičića je glasalo, najverovatnije, i dva odbornika SPS-a., ima većinu.
Za zamenika predsednika Skupštine izabran je saobraćajni inženjer Predrag Mirković, zaposlen u Direkciji za uređenje i izgradnju (ranije je obavljao i funkciju predsednika Skupštine), dok je za sekretara Skupštine ponovo postavljen Goran Ilić.
Opštinsko veće čini sedam predstavnika koalicije „Aleksandar Vučić–Srbija pobeđuje“ i dva člana SRS. Pet članova veća biće na stalnom radu: Milutin Nišavić , Milomir Negić, Dušan Žujović , Aca Mešterović i Mladen Bajić, dok će četiri člana u veću biti angažovana volonterski ili honorarno: Vlada Kostić, Bojan Lukić,Goran Gavrilović i Radovan Jovičić.
Pre toga , usvojen je Izveštaj Opštinske izborne komisije o sprovedenim izborima i obrazovan Verifikacioni odbor koji je potvrdio mandate odbornika, nakon čega su dali svečanu izjavu.
U SO Lajkovac 17 odbornika ima koalicija SNS-a, 8 SPS-JS, po 4 DS i Patriotski blok (DSS-Dveri) i 2 SRS.
Po završetku konstitutivne sednice, nakon dvosatne pauze,odmah danas održano je prvo redovno zasedanje lokalnog parlamenta ,na kojem su birani predsednik Opštine, zamenik predsednika Opštine i Opštinsko veće. Sa današnje dve sednice lokalnog parlamenta, u jednom danu je kompletno formirana nova vlast u Lajkovcu.

Related posts