NOĆ MUZEJA I U LAJKOVCU-SVETLOST IZ UČIONICA

Trinaesti put za redom jedna majska subota držaće budnom celu Srbiju! Ovogodišnja Noć muzeja održava se 21. maja u skladu sa datumom koju je odredila Evropska Noć muzeja sa sedištem u Parizu. Omiljeni gradski prostori oživeće tokom ove noći, upoznajući posetioce sa draguljima kulturne baštine, ali i sa zaboravljenim ljudima i neispričanim pričama koje će kroz Noć muzeja prerasti u najlepše uspomene.
Posetioce očekuje oko 250 različitih dešavanja širom Srbije, kroz koje će moći da se uvere da je 13 sasvim bezopasan broj, a 13. Noć muzeja najbolja do sada.
I Lajkovac je uključen u obeležavanje Noći muzeja, kroz aktivnosti STŠ “17. septembar”, uz slogan ” SVETLOST IZ NAŠIH UČIONICA”!
U noći muzeja , od 11 do 23 sata, biće prikazana izložba radova koje su radili učenici kao maturske radove, ili na na časovima vežbi iz elektro prakse: merač temperature koji ispisuje temperaturu na sedmosegmentnom LED displeju, foto-relej za automatsko uključenje svetla u mraku i za uključivanje svetla zvukom, radovi sa LED diodama i svetlosnim efektima i drugi; predmeti koji su rađeni na časovima mašinske prakse; razvojna okruženja za mikrokontrolere; termometar koji u realnom vremenu može da meri temperaturu sa osam različitih mesta i da šalje podatke na stranicu školskog sajta i drugi.
Pripremljena je izložba uređaja koji su se ranije koristili u nastavi: episkop, grafoskop, kinoprojektor, dijaprojektor i dr.
Biće prikazana izložba računara svih generacija, od prvog Pekoma 64 iz 1985. godine, do današnjih.
Predviđene su prezentacije radova naših učenika u naučnim, recitatorskim, sportskim, istorijskim i drugim sekcijama.
Veče će ulepšati recital učenika uz instrumentalnu pratnju na violini, najavljuje, u ime organizatora, profesor Milijana Petrović.

Related posts