SVE STRANKE U IGRI

Svi su izgledi, da će do poslednjeg momenta ostati krajnje neizvesno ko će uistinu formirati lokalnu vlast u Lajkovcu!
Sve stranke koje su prešle cenzus tvrde, da će činiti buduću vlast u Lajkovcu.
Koalicija okupljena oko SNS tvrdi, da će nastaviti da vodi Lajkovac, ali se ne izjašnjava o tome ko je 18.-ti odbornik, ili da li je možda postignut dogovor o formiranju vlasti sa nekom od stranaka opzicije. Opozicija takođe tvrdi, da će vlast u Lajkovcu formirati koalicija: SPS-DS-PATRIOTSKI BLOK-SRS, prema ranije postignutom dogovoru. Pojedinačno, svi lideri opozicionih stranaka na lokalu samouvereno tvrde, da će biti deo buduće vlasti.
Vlasnici kladionica bi se mogli solidno obogatiti ovih dana, upravo na prognozama ko će formirati vlast u Lajkovcu. I teorijski i praktično, sve kombinacije su moguće. Jedno je sigurno, da u Lajkovcu nije ni malo dosadno u ovoj postizbornoj fazi, jer svaki novi dan donosi sa sobom neku novu kombinaciju, potkrepljenu maštovitom pričom o izvršenom transferu pojedinih odbornika. Da nam je maštovitost jača strana, potvrdila je i ova situacija. Takav smo narod, bar nam smisla za humor i maštovitosti nikada nije nedostajalo. A, ruku na srce, sve to pothranjuju i političari, svojim tajnovitim pregovorima i taktizirajućim izjavama. Ostaje nada, da će se sve završiti dobro, pre svega, u interesu Opštine Lajkovac i njenih građana.
Elem, sledi verifikacija mandata odbornika i konstitutivna sednica Skupštine, koja mora biti održana u zakonom propisanom roku, pa ako ne pre, tada će sve glasine biti demantovane i konačno će biti razjašnjeno ko će činiti vlast u Lajkovcu, a ko ostaje u opoziciji.

Related posts