MAJSKI SUSRETI

Ovogodišnji “Majski susreti” , počeće tradicionalno 3o.aprla uveče, kako bi kraj reke bio dočekan majski uranak. Već u 17.časova,kod Sretenovića vodenice u Markovoj crkvi biće otvorena izložba slika i likovna radionica,zatim okrigli sto i veče poezije u vodenici.Program će biti prilagođen vaskršnjem postu i velikoj suboti.
Prvi maj je rezervisan za spontano okupljanje građana kraj reke i najavljene posete vodenicama i kulturno istorujskim znamenitostima Lajkovca.
Na drugi Vaskrsa 2,maja,od 15.časova,NVO Kastrum brodare i organizuje “Tucijadu” na Vrače Brdu,,na kojoj TOOL , učestvuje sa scenskim programom, gde će profesor na fakultetu Lepih umetnosti .glumica Biljana Đurović,izvesti olomak iz svoje mono drame Nadežde Petrović
U sredu 3.maja od 18.časova u Gradskoj kući ,održaće se kultuno umetnički program “Majski susreti 2016″.u kome će Nikola Josipović predstaviti turističku video prezentaciju lajkovca, vokalni solisti Nadca Jovanović,Slavka Perič,koja je za ovu priliku stigla iz Pariza , i Kant autor iz Novog Sada Todor Maletin,izvešće izabrane pesme iz bogatog repertoara narodne muzike,a pratiće ih Narodni orkestar Mileka Božića,člana Narodnog ansambla RTS i predsednika kompozitora Srbije.Milijana Božića ,predsednik udruženja kompozitora i tekstopisaca”Zlatne note” i naš sugrađanin Radoje Blažić govoriće svoje autorske stihove.
Po završetku ovog dela, odmah se nastavlja revijalni festival “Zlatno gudalo u kom će u selekciji profesora violine i soliste državnog ansamblka Kolo nastupiti i profesionalci ali imateri violinisti.
Četvrtog maja od 14,časova ,u porti hrama Svetog Dimitrija u Markovoj Crkvi biće osveštana česma,kraj koje će biti održan ,kulturno običajni program “Hajdučki sastanak”.

Related posts