KONVENCIJA SPS-JS

U sklopu predizborne kampanje Koalicija SPS-JS obišla je danas Kolubarski okrug i održala predizbornu konvenciju u Lajkovcu i Valjevu. Konvencija u Lajkovcu je održana u prepunoj bioskopskoj sali i potvrdila je da je ovaj kraj bio i ostao značajno uporište SPS-a.
Konvenciji u Lajkovcu su prisustvovali lideri obe stranke, i Ivica Dačič i Dragan Marković Palma, sa najbližim saradnicima, uključujući i Aleksandra Antića, ministra rudarstva i energetike u tehničkoj Vladi RS.
“Olovka je važno oružje u politici, imajte to na umu 24. aprila”, rekao je danas u Lajkovcu lider socijalista, uz opasku “da se političari uvek snađu, a da narod treba da glasa tako da njemu bude bolje!”
“Danas nije isplativo biti srpski seljak, a da nije bilo tog seljaka, Srbija se ne bi odbranila u Prvom svetskom ratu, ne bi dobila nijedan rat, jer je sigurno da se bitke nisu dobijale na Terazijama,” rekao je Ivica Dačić, lider SPS-a na završnoj predizbornoj konvenciji u Lajkovcu.
Lider SPS-a, ni danas u Lajkovcu nije propustio priliku da podseti na teške dane partije, koja je velikim naporima najupornijih i najdoslednijih očuvana, podvlačeći značaj ideje socijalne pravde, koju mnogi zaboravljaju, iako je ona u nas i ustavna kategorija, podsetio je Dačić.
Dačić je naglasio i da bez koalicije SPS-JS nema ozbiljne i socijalno odgovorne Vlade i da je uveren da će ova koalicija biti značajan faktor stabilnosti na političkoj sceni Srbije na svim nivoima i posle 24. aprila.
Lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma je obećao , da će u Lajkovac dovesti investitore iz Italije, oživljavanje Industrijske zone i niz pogodnosti za građane, po uzoru na model Jagodine.
Koalicija je predstavila poslaničke i kandidate za odbornike sa liste broj 3. SPS-JS.Nosilac liste Mirko Marković, dipl. ing. rudarstva, kandidat za predsednika opštine Lajkovac je predstavio predizborni program, u kome je akcenat stavljen na veću transparentnost u radu i celishodnije korišćenje budžetskih srestava, sve u cilju novih radnih mesta i boljeg života građana, stavljajući akcenat na pogodnosti a otvaranje i razvoj malih i srednjih preduzeća.
Konvenciji SPS-JS u Lajkovcu, prisustvovali su predstavnici odbora obe stranke iz Valjeva i susednih opština.

Related posts