KRALJEVSKI PAR DAROVAO AUTOMOBIL VALJEVSKOJ BOLNICI

Njihova Kraljevska Visočanstva Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina, u pratnji princezine sestre g-đe Beti Rumeliotis posetili su danas Manastir Ćelije i Opštu bolnicu Valjevo. Tom prilikom su uručili putnički automobil Fiat 500L vredan 10.500 evra koji će služiti za prevoz pacijenata kojima je potrebna terapija. Automobil je kupljen sredstvima koja su obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, koja je pod pokroviteljstvom Princeze Katarine.
Princeza Katarina je direktoru bolnice zvanično predala putnički automobil i tom prilikom se zahvalila svojim saradnicima i prijateljima iz humanitarne organizacije Lajflajn Kanada, sa kojima je realizovala uspešnu donatorsku večeru na kojoj su prikupljena sredstva za kupovinu šest putničkih automobila za zdravstvene ustanove u Srbiji.
Prestolonaslednik Aleksandar je rekao da Fondacija Princeze Katarine radi mnogo, ali da su pomoć dobili iz Fondacije Lajflajn Kanada.
Episkop Valjevski gospodin Milutin podsetio je da je današnji dan jedan od najvećih i najlepših praznika Blagovesti, i zahvalio se što je kraljevski par obradovao Grad Valjevo, Bolnicu i sve sugrađane.
Direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Dobrivoje Grujičić, zahvalio se na velikoj pažnji, ljubavi i dobročinstvu kraljevskog para.
‘Nama će ova donocija puno pomoći u narednom periodu pre svega za pacijente na dijalizi. U nekoliko navrata smo imali pomoć, tada Zdravstveni centar, a sada Opšta bolnica. Svojevremeno smo dobili sanitetsko vozilo, inkubatore, anesteziološki aparat, krevete, dušeke, invalidska kolica. Na ovaj način pokazujete da volite svoj narod i svoju zemlju. Ono što je vrlo važno jeste reći da smo mi ustanova koja se približuje tercijarnim ustanovama. Mi se trudimo u svakodnevnom radu, uprava i zaposleni da ova ustanova ide napred i da našim pacijentima omogućimo što bolju zdravstvenu uslugu. Menadžment ustanove je postavio prioritete jer sa što zdravijim građanima možemo da krenemo napred jer ako nema naroda nema ni države” – rekao je dr Grujičić, podsetivši da je u prethodnom periodu rađeno na poboljšanju uslova rada. Rekonstruisane su velike celine u Bolnici, Poliklinika, Sterilizacija, Hladan prijem, OP blok, a u narednom periodu planirana je rekonstrukcija odeljenja Pedijatrije. Na kraju direktor OB Valjevo je izrazio nadu da će kroz neki vid nastavitisaradnju sa kraljevskim parom.

Related posts