PALA PRIVATIZACIJA RADIO PRUGE

 

Privatizacija Radio ” Pruge“ je poništena! Resorno odeljenje Ministarstva privrede, koje je preuzelo preostale poslove iz nadležnosti Agencije za privatizaciju, koja je zvanično ugašena 29. januara, poništilo je kupoprodajni ugovor sa Mirjanom Krstić iz Obrenovca, zbog nepoštovanja ugovorenih obaveza. Poništenje privatizacije tražila je Opština Lajkovac, kao i zaposleni u jedinom mediju u Lajkovcu.
„ Novi vlasnik, kao ni ljudi koji sa njim potpisali predugovor o preuzimanju “Pruge”, nisu ispoštovali obaveze iz kupoprodajnog ugovora. Nisu dostavljene bankarske garancije, nije očuvan broj zaposlenih, niti su isplaćivane obaveze prema zaposlenima“,kaže Živorad Bojičić, predsednik Opštine Lajkovac.Uz to, novi vlasnik je ubrzo nakon , pokazalo se, neuspešne privatizacije, potpuno izmenio programsku šemu, a najveći propust je napravljen pokušajem preprodaje radija i to bez traženja neophodne saglasnosti resornog mimistarstva.
Radio „Pruga“ je u oktobru prošle godine prodata je za svega 1.200 evra Mirjani Krstić iz Obrenovca, koja se u Lajkovcu, koliko je poznato nije ni pojavljivala, a umesto nje, do pokušaja preprodaje, radio je vodio njen suprug Nebojša Krstić.
Od početka oktobra do danas, od 12 radnika “Pruge”, ostala je jedva polovina.Zbog osnovane sumnje, da su novi vlasnici neovlašćeno prodali deo opreme koja je u vlasništvu Opštine Lajkovac, lokalna samouprava je podnela krivičnu prijavu protiv njih, a reagovao je i javni pravobranilac.

Ovo je prvi slučaj raskida ugovora o privatizaciji jednog medija , nakon povlačenja države iz vlasništva medija i nakon gašenja Agencije za privatizaciju, pa će dalja sudbina Radio “Pruge” iz Lajkovca  postaviti standard i za sve naredne situacije tog tipa.

Related posts