ZASEDALO OPŠTINSKO VEĆE

 

U susret redovnoj sednici Skupštine, koja će, kao najverovatnije poslednje zasedanje lokalnog parlamenta u ovom sazivu, biti održana u subotu 27. februara, veće je po hitnom postupku donelo nekoliko važnih odluka.
Rešenje o postavljenju Ljubice Novaković za načelnika Opštinske uprave je od danas konačno. U opštini Lajkovac se uvodi služba pravne pomoći. Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u ovoj godini, naknadno će biti korigovan izdvajanjem sredstava za ovčarstvo i pčelarstvo, u cilju pojačanja konkretne pomoći poljoprivrednicima.
Živorad Bojičić, predsednik opštine Lajkovac je podsetio na vraćanje duha civilne zaštite kroz aktuelno formiranje Lokalnog spasilačkog tima.
Stekli su se uslovi za realizaciju posebnog programa Doma zdravlja Lajkovac, vezano za početak rada ambulante u Vračeviću.Naime, rešenjem pitanja snabdevanja vodom ove seoske ambulante, stvoreni su sanitarni uslovi za početak rada ambulante u Vračeviću. Ovo je ujedno rešenje problema snabdevanja vodom škole,a i fudbalskog kluba u Vračeviću, naglasio je predsednik Bojićič.
Škola rukometa, pokrenuta u saradnji sa komšijama Lazerevćanima, nakon posete Predraga Perunićića, konstatovano je, nije se održala, ali je zalaganjem državnog sekretara Ministarstva za sport kompletirana tehnička dokumentacija za sportsko-rekreativni kompleks u Lajkovcu.Očekuje se tender za izgradnju zatvorenog bazena,a u okviru kompleksa su predviđeni i otvoreni bazeni sa svim neophodnim pratećim sasržajima,uključujući i motelski kompleks.”Očekivanja su, da će novoizgrađeni bazen u Lajkovcu biti otvoren početkom naredne godine, plivanjem za Bogojavljenski krst “,rekao je Živorad Bojičić, predsednik optine Lajkovac, uz napomenu, da je uveren da će novo opštinsko rukovodstvo nastaviti rad na nasleđenim dobrim osnovama aktuelnog rukovodstva.
Predsednik Bojičić je naglasio i da privalizacija lokalnog radija, nije zadovoljila interese lokalne zajednice i radnika, što je zadesilo i brojne druge opštine, ali je obećao i da će opštinsko rukovodstvo , do kraja svog mandata  rešiti i ovaj problem, upravo u korist građana i radnika Radio “Pruge”.

Related posts