AKTIVNOSTI POLICIJSKE STANICE LAJKOVAC NA TEMU BEZBEDNOSTI STARIJIH

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za starije osobe širom sveta (obeležava se 1. oktobra), a ceo mesec oktobar posvećen je brizi o starijim ljudima.

Tokom meseca oktobra, u cilju podizanja svesti starijim licima o bezbednosnim rizicima, vrata Policijske stanice Lajkovac otvorena su za sve starije sugrađaane, biće organizovana i serija promotivnih štandova i deljenje flajera na temu “Čuvajmo jedni druge” na Gradskom trgu u Lajkovcu, a u Klubu pezionera biće realizovana i tematska tribiina.

Tribina, zapravo predavanje o bezbednosti i sigurnosti penzionera, koje uključuje pitanja i predloge, održaće se u sredu 9. oktobra od 11 do 12 časova u Klubu Opštinskog udruženja penzionera. Uvodničari u temu i predavači biće službenici Policijske stanice Lajkovac.    

Po utvrđenoj dinamici, pripadnici Policijske stanice Lajkovac u svojim prostorijama tokom celog meseca oktobra kroz aktivnosti “Dani otvoreniih vrata” neposredno ostvaruju kontakte i komunikaciju sa starijim licima u cilju identifikacije eventualnih bezbednosnih problema i po potrebi pružaju savete starijim licima o njihovoj bezbednosnoj zaštiti.

Policijski službenici angažovani po dnevnom rasporedu rada razgovaraće sa starijim sugrađanima u Policijskoj stanici Lajkovac po utvrđenom rasporedu. Danas je bio prvi dan ove aktivnosti, a slede termini do kraja meseca su: 10. oktobra, 15. oktobra i 17. oktobra,  22. oktobra, 24. oktobra i 29. oktobra. 

Cilj je podizanje svesti starijim licima o bezbednosnim rizicima, izazovima i pretnjama, načinima samozaštite uz davanje saveta o načinima zaštite lične imovine (npr. da isti zaključavajusvoja vrata čak i kada su sami kod kuće, da ne ostavljaju ključeve ispod otirača, da ne puštaju u kuću nepoznate osobe , da ne dele ličnepodatke i brojeve bankovnih kartica i računa u banci, pin i karticu da drže odvojeno i druge slične savete).

Promotivne aktivnosti biće realizovane i korišćenjem promotivnih štandova i deljenjem flajera na temu “Čuvajmo jedni druge” na Gradskom trgu u Lajkovcu u vremenu od 11 do 12 časova 9. oktobra, 16. oktobra, 23. oktobra i 30. oktobra.  

Related posts

Leave a Comment