BALETSKA PREDSTAVA ZA DECU

Na dečijem pozorišnom repertoaru lajkovačkog Kulturnog cenntra “Hadži Ruvim” baletska predstava za decu “Četiri godišnja doba -Vivaldi” biće izvedena u utorak 24. septembra u 12 časova, u sali bioskopa. Ulaz je besplatan.

Predstava za decu „Četiri godišnja doba“, pozorišne trupe Ars Longa je edukativna, a cilj je da se najmlađi uvedu u svet baleta, klasične muzike i neverbalne komunikacije.

Igrači Tanja Damnjanovski i Miroslav Petrović putem baletskog pokreta i neverbalne komunikacije stupaju u interaktivni odnos sa decom, koja takođe reaguju neverbalnim načinom.

U ovoj baletskoj predstavi, igrači opisuju životni ciklus čoveka u paraleli sa smenom godišnjih doba pa je tako proleće paradigma detinjstva, leto-mladosti, prvo zaljubljivanje koje se kruniše svadbom, jesen-zrelog doba, roditeljstvo i zima-starosti.

Reč je o profesionalnoj baletskoj predstavi, koju je osmislio, libreto napisao Predrag Kolarević – akademski glumac, vlasnik agencije Ars Longa i diplomirani politikolog beogradskog univerziteta. Predstava je igrana u mnogim kulturno-obrazovnim ustanovama, kao i na dečijim pozorišnim festivalima i kulturnim manifestacijama, a na zadovoljstvo najmlađe publike na svom putešestviju po Srbiji stigla je i u Lajkovac.

Related posts

Leave a Comment