NAJMLAĐI LAJKOVČANI ODUŠEVLJENI NOVOIZGRAĐENIM PARKOM

Od momenta kada su krajem prošle sedmice završeni radovi na izgradnji novog parka na prostoru između srednje škole i Sportske hale, najmlađi Lajkovčani uveliko rado provode vreme tu, uživajući u igri i druženju. Deca su park faktički otvorila i pre zvaničnog otvaranja, odnosno pre predaje novoizgrađenog parka na staranje Ustanovi za sport i omladinu opštine Lajkovac.

Već od ranih jutarnjih sati, veliki broj mališana je već bio u parku, uživajući u najrazličitijim sadržajima sa sa savremenom tartan podlogom, kojima je park opremljen.

Kada je predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković sa saradnicima došao, zatekao je pun park dece.

Vidno zadovoljan zatečenim, predsednik Živković je uz obećanje da će u budućnosti svako selo na teritoriji opštine Lajkovac imati po jedan sličan prostor namenjen dec i najavu brojnih radova u sportsko – rekreativnoj zoni Lajkovca rekao:

“Jedno je sigurno, sve što se radi za najmlađe sugrađane to je pun pogodak, a opština Lajkovac se maksimalno trudi da veliki deo svog budžeta uloži u svoje najmlađe sugrađane, bilo kroz renoviranje školskih objekata, Predškolske ustanove ili nekih drugih vidova pomoći. Ono što je Lajkovcu nedostajalo to je jedan ovako veliki park, tačnije igraonica na otvorenom za decu i mi smo pre nekoliko godina na mestu stare pijace uradili manji park u samom centru Lajkovca za naše najmlađe i od tada intenzivno razmišljamo da slične stvari uradimo ne samo u Lajkovcu već na teritoriji čitave naše opštine. Ovakva igrališta nisu jeftina, zbog podloge koja mora u skladu sa standardima da se postavi, sprave koje su postavljene takođe su jako skupe. Za ovu budžetsku godinu smo odvojili 18 miliona dinara i uradili modernu igraonicu na 500 metara kvadratnih, sa modernim spravama za mlađe sugrađane do 12 godina starosti.

Ono što me posebno raduje jeste to da smo čitav prostor između škola i vrtića u ovoj godini potpuno obnovili, uradili dva nova terena za košarku, jedan za odbojku i jedan za fudbal sa modernom podlogom. Takođe smo uložili značajna sredstva i u stadion Železničara a kruna svega za ovu kalendarsku godinu jeste ovaj park koji je iza nas.

U planu nam je da u nekom budućem periodu čitav ovaj prostor kod Sportske hale, teniskih terena, škole i bazena, dodatno oplemenimo. Narednih dana kreće izrada trotoara od stadiona Železničara, pored konaka do ulice koja vodi ka bazenu, a možda već iduće godine imamo u planu izradu plaže na bazenu, kako bi zatvoreni bazen u Lajkovcu mogao da radi tokom cele godine. Ako bude pomoći od resornih ministarstava, ta plaža će ličiti na manji akva-park. Onda Lajkovčani u letnjim mesecima neće imati potrebu da posećuju bazene u okruženju, već će imati svoj ovde u Lajkovcu. U plani nam je da uradimo još jedan veštački teren između bazena i stadiona FK Železničar, onda ćemo ovu celinu pretvoriti u zonu rekreacije i sporta što je i bila prevashodna zamisao. Ostalo je još malo da to i sprovedemo u delo, sigurno su plaža bazena i veštački teren znatno skuplji nego sve što smo do sada uradili, ali se nadam da ćemo u godinama koje dolaze i to uraditi, čime ćemo ovaj deo Lajkovca još više približiti našim sugrađanima.

Jedno igralište slično ovom, možda malo manje uradili smo u školi u Vračeviću a do kraja godine imaćemo spremne projekte za ista igrališta u Rubribrezi, Bajevcu i Bogovađi. Plan je da u budućem periodu, površinski nešto manja igrališta uradimo i u drugim selima naše teritorije a u Jabučju u okviru školskog dvorišta, uradićemo nekoliko modernih sportskih terena sa rasvetom, tribinama i jednim dečijim igralištem, kako bi mališani Jabučja imali iste uslove kao i njihovi vršnjaci iz Lajkovca. Lično ću se truditi da u godinama koje dolaze, veći deo budžeta opredeljujemo baš za ovakve stvari.”

Direktorka Ustanove za sport i omladinu Dragana Jelenić je rekla da je više nego očigledno da je više nego očigledno da je ovaj proctor namenjen najmlađima pun pogodak i izrazila je nadu da će u budućnosti biti maksimalno korišćen. Naglasila je, da je akcenat novoizgrađenim parkom stavljen na provođenje vremena na otvorenom i na porodična okupljanja.

Podsetila je direktorka Ustanove za sport i omladinu i da je park izgrađen po najsavremenijim standarddima, da ima brojne sadržaje i sertifikat koji će biti obnavljan svake godine, kao i da je namenjen deci uzrasta od dve do 12 godina i da je na nama da ga čuvamo.

Related posts

Leave a Comment