VALJEVSKI CENTAR ZA VTO: I MI BEBE ZA TRKU IMAMO

Za prvih šest meseci ove godine, od početka januara do jula, u renomiranom Centru za VTO Zdravstvenog centra Valjevo urađeno je ukupno 61 pocedura, bilo da se radi o stimulisanim postupcima, krioembriotrasferima ili postupcima sa darovanim ćelijama u Odseku za biomedicinski potpomognutu oplodnju Ginekološko-akušerske službe Zdravstvenog centra Valjevo.

Od početka rada Centra za VTO 2012. godine rođena je 621 beba. Kao i ranijih godina, i u prvoj polovini ove rodilo se više dečaka (9) u odnosu na 3 devojčice, nastalih u valjevskom Centru za VTO.

Od 2012.  godine, odnosno od početka rada, Centar za VTO Zdravstvenog centra Valjevo uključen je i prisutan u široj društvenoj zajednici, pa je tako i ove godine podržao najslađi program „14. Trku beba“ najveće valjevske letnje gradske manifestacije „Tešnjarske večeri“.

Među stotinama takmičara i njihovih roditelja i najbližih, aktivno učešće je uzeo tim Centra za BMPO Zdravstvenog centra Valjevo gde je još jednom kratko predstavio svoj rad. Dr Davor Živković, specijalista ginekologije valjevske bolnice je predočio da je za radost rađanja tim Centra za vantelesnu tu svima na raspolaganju i pozvao ljude koji imaju neki problem da se što ranije obrate stručnjacima.

Dr Davor Živković, specijalista ginekologije valjevske bolnice, od početka rada centra za VTO, 2012. godine, aktivno je volontirao i dao nesebičan doprinos i akciji “Da se novi život rađa” koja je okupila volonterski tim čitave društvene zajednice na ideji promocije i pomoći opremanja tada najmlađeg Centra za vantelesnu oplodnju u sistemu državne zdravstvene zaštite, a rezultirala je čitava kampanja uspehom, rađanjem beba i poverenjem koje su kod parova stekli.

A u nedelji od 19. do 26. avgusta, u valjevskom porodilištu rođeno je ukupno 23 beba, od toga 8 devojčica i 15 dečaka. 

Demografska bitka je nesumnjivo najznačajnija bitka!

Related posts

Leave a Comment