NA STARTU “ZONE DRINA” ŽELEZNIČAR DOČEKUJE OSEČINU

Premijernu utakmicu novoformirane Zone Drina lajkovački Železničar odigraće na svom stadionu u nedelju 25. avgusta od 17 časova. U prvom kolu prvenstva dočekaće starog poznanika – OFK Osečinu.

U novom takmičenju klubovima iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga pridodati su fudbalski timovi iz Zlatiborskog okruga. Trebalo je da liga ima 14 klubova, ali, nažalost, ni ovaj rang neće započeti prvenstvo kako je planirano. Ekipa Vrelo Sporta, koja je posle prve sezone ispala iz Srpske lige Zapad, odustala je od takmičenja u Zoni Drina.

Na Javni poziv Fudbalskog saveza Regiona zapadna Srbija za popunu upražnjenog mesta u Zoni Drina, objavljen 29. jula, očigledno se niko nije javio jer je na sajtu FSRZS objavljena tabela sa 13 učesnika. Slične stvari su se dešavale i sa Kolubarsko-Mačvanskom zonom, pa se igralo sa neparnim brojem timova i u svakom kolu jedna ekipa je bila slobodna.

Osim Železničara i Osečine, u prvom kolu Zone Drina sastaju se: Junior Novo naselje (Valjevo) – Sloga (Bajina Bašta), Polimlje (Prijepolje) – Borac Lešnica, Vojvoda Stepa Stepanović (Draginje) – Sevojno, Rađevac (Krupanj) – Radnički (Valjevo), Drina (LJubovija) – Ježevica. Slobodan je Savinac 1933 iz Visibabe kod Požege.

Lajkovački Železničar ima novi stručni štab, kao i desetak pojačanja.

Sredinom jula uprava Železničara saopštila je da će, umesto Aleksandra Pakića, šef stručnog štaba biti Saša Đenisić, koji je predvodio „dizelku“ u sezoni 2022/23. Njegov pomoćnik biće Predrag Latković.

Od pojačanja stigli su: golman Uroš Grčić (Šušnjar 1977, Lazarevac), levi bek Vladan Petrović iz „Budućnost-Krušika“, desni bek Predrag Simić i vezni igrač Dimitrije Kojić iz „Vrelo Sporta“, iz „Budućnosti Dudovica“ stigla su čak tri fudbalera: Stefan Soldatović, krilni napadač Aleksandar Radovanović i levi bek Marko Gligorić i na samom kraju – ubojiti strelac iz Valjeva Strahinja Sofronić, koji je više sezona odigrao u Lajkovcu, ovoga puta stiže iz mioničke Ribnice.

“Verujemo da će ovaj tim vratiti naš klub tamo gde pripada. I sada, više nego ikada, potrebna je snažna podrška istinskih ljubitelja sa tribina. Zato u nedelju od 17 časova svi na stadion da podržimo ove momke u borbi za najviši cilj”, poručuju iz Uprave kluba pred prvi meč novoformirane Zone Drina, koji će Železničar odigrati na svom terenu protiv Osečine.  

Uprava kluba nastavlja sa trendom oslanjanja na sopstvene snage, odnosno sa povratkom Lajkovčana iz drugih klubova, kao što je nedavno bio slučaj sa povratkom Uroša Grčića. U sve to se uklapa odličan rad Omladinske škole fudbala, koja okuplja sve više dece i vredno radi.

Lajkovačkoj „dizelki“, klubu sa dugom i respektabilnom tradicijom, želimo uspešnu sezonu u novom rangu takmičenja.

Related posts

Leave a Comment