LAJKOVAČKI ZONAŠI PORAZIMA ZAVRŠILI JESENJI DEO PRVENSTVA

Posle Železničara, koji je juče poražen od Ribnice sa 1:0 i preostala dva lajkovačka kluba izgubila su bodove u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva Kolubarsko-mačvanske zone. Posle serije od tri pobede i remija Zadrugar je kod kuće poražen od Cera sa 1:0, dok je u derbiju začelja Strmovo poraženo od Borca u Lešnici sa 3:1.

Dovoljno je da krizu lajkovačkih fudbalskih klubova u najvišem takmičarskom rangu podvučemo činjenicom da se od 14 timova dva iz Lajkovca nalaze na samom začelju tabele: Železničar i Strmovo sa po 8 bodova, dok se Zadrugar u finišu polusezone znatno popravio i nalazi se na devetom mestu sa 15 bodova.

Železničar bi definitivno morao iskoristiti zimsku pauzu da nešto preduzme, kako bi spremno dočekao nastavak takmičenja.

Da su zeleno-beli danas savladali Cer mogli bi bezbrižno na zimovanje sa solidnom zalihom od 18 bodova. Međutim, gosti iz Petkovice pokazali su se kao čvrsta i nezgodna ekipa sa nekoliko vrlo iskusnih fudbalera, među kojima kao kuriozitet izdvajamo nekadašnjeg člana Crvene zvezde koji igra sa 43 godine. Jedan od tih prekaljenih igrača, štoper Đorđević, dao je pobednički gol iz slobodnjaka u 62. minutu. Tako su gosti odneli bodove takoreći bez drugih šansi za gol, dok je Zadrugar propustio par prilika. O nervozi domaćeg toma svedoči čak šest žutih kartona – polovina zbog prigovora.

U Lešnici je prvo poluvreme završeno bez golova, što je Strmovu davalo nadu bar za jedan bod. Međutim, domaći su drugi deo igre počeli ofanzivnije i golovima u 50. i 55. minutu poveli sa 2:0. Nadu Strmovu pogotkom u 74. minutu dao je Trifunović, ali je Borac šest minuta kasnije postigao treći, ujedno i poslednji gol na utakmici.

Kao što smo rekli, Zadrugar je polusezonu završio na devetom mestu sa 15 bodova, dok su Strmovo i Železničar na 13. i 14. mestu sa po osam bodova. Ispred njih je Sloga sa 10, Borac sa 12, a onda slede Drina i Zadrugar sa 15 bodova.

Ubedljivi jesenji prvak je Budućnost Krušik sa 37 bodova, odnosno 12 pobeda, jednim remijem i gol razlikom +33. Vrelo Sport ima 11 bodova manje, odnosno 26, dok Divci i Mladost iz Prnjavora dele treće i četvrto mesto sa po 20 bodova.

Related posts

Leave a Comment