PORAZ ŽELEZNIČARA U VLADIMIRCIMA, STRMOVU BOD PROTIV RADNIČKOG

Železničar i Strmovo danas su odigrali svoje mečeve 9. kola Kolubarsko-mačvanske zone. Oslabljeni Železničar je u Vladimircima poražen sa 3:2 posle dva dosuđena penala za domaćina, dok je Strmovo upisalo još jedan remi, peti iz devet utakmica, ovog puta protiv Radničkog u Valjevu – 2:2.

Ivan Stefanović iz uprave Železničara poručuje da je danas u Vladimircima „bačena ružna mrlja na fudbal, ako se to može nazvati fudbalom“. Naime, inače podmlađeni sastav „dizelke“ je na ovoj utakmici nastupio oslabljen za šest prvotimaca. Uprkos tome, prikazao je dobru igru i prvo poluvreme dobio sa 2:1, golovima Pavlovića i Mićanovića. Na startu drugog dela igre propustio je dve odlične prilike, od čega je jednom pogođena stativa. Prema rečima Stefanovića posle toga na scenu stupaju sudije, dosuđuju dva penala za domaćina, što je sa nevericom ispratila i publika na tribinama, fudbaleri Jedinstva koriste oba jedanaesterca i uzimaju sva tri boda. Šteta za mladi tim Železničara, sa dosta lajkovačke dece, koji iz meča u meč prikazuje sve bolju igru.

U Valjevu je odigran uzbudljiv meč, sa dosta preokreta i dva nerealizovana penala na obe strane. Radnički je poveo preko Jankovića već u 7. minutu, posle lepe akcije domaćeg tima. U 20. minutu je sudija Stepanović iz Šapca dosudio jedanaesterac za Strmovo, ali je Krstić, mladi golman Radničkog, odbranio udarac šut Mijailovića. Četiri minuta kasnije, posle greške golmana Krstića, Strmovo dolazi do izjednačenja preko Rajkovića. Već u 39. minutu lajkovački zonaš dolazi u vođstvo preko svog najboljeg strelca Dragiše Savkovića. U nastavku se domaćin trudio da izjednači rezultat, što je i uspeo u 68.minutu iz jedanaesterca. Prvo je dosuđen penal za domaće, koji je Vojisavljević odbranio, ali se posle dosuđenog kornera Markovića najbolje snažao pred golom Strmova i zastresao mrežu.

Zadrugar u nedelju od 14:30 časova dočekuje Borac iz Lešnice.

Sva tri zonaša iz Lajkovca nalaze se na začelju tabele, ali pobeda Zadrugara od par golova razlike uticala bi da Borac bude potisnut na pretposlednje mesto.

Related posts

Leave a Comment