LAJKOVAČKI STONOTENISERI PLASIRALI SE U VIŠI RANG TAKMIČENJA; PRIORITETI I REKREACIJA GRAĐANA I ŠKOLA STONOG TENISA

U nizu uspeha lajkovačkih sportista, beležimo i uspeh stonotenisera.

Nakon uspešno odigrane sezone u Drugoj regionalnoj ligi – Zapad, Stonoteniski klub „Železničar“ iz Lajkovca plasirao se u Prvu regionalnu ligu.

Borba za plasman u viši rang takmičenja održana je 6. juna 2021. godine u Ljuboviji. Sastale su se po dve prvoplasirane ekipe iz Druge regionalne lige – Zapad i Druge regionalne lige – Istok: STK „Nec 015“ Ljubovija, STK „Železničar“ Lajkovac, STK „Hajduk“ Beograd i STK „Mlava“ Bratinac. Za ekipu „Železničara“ nastupili su: Predrag Grozdanović, Dušan Desić, Milan Mitrović Svraka i Nenad Marković.

Savladavši ekipu „Neca 015“ iz Ljubovije i „Mlave“ iz Bratinca, „Železničar“ je osvojio drugo mesto i srebrnu medalju. Bolja je bila jedino ekipa „Hajduka“ iz Beograda, koja je kao prvoplasirana osvojila zlato. U prvom meču turnira „Železničar“ je bio bolji od domaćina (4:1). U neizvesnom dublu protiv pobednika turnira rezultat je bio 4:3, a u meču protiv „Mlave“, koji je odlučivao o odlasku u viši rang, „Železničar“ je opet bio bolji (4:2).

„Čestitam igračima na neverovatnoj igri tokom čitavog turnira. Ovo je veliki timski uspeh kluba. Čitava ligaška sezona je bila vrlo uspešna. Čestitao bih Dulu Desiću na neverovatnoj igri na turniru – pet pobeda bez poraza, Milanu na odličnoj taktici i Peđi na odličnoj igri i pobedi nad bosanskim prvotimcem. Zahvalio bih se i Radu Lazareviću i Tomi Simeunoviću, koji su igrali u ligaškom delu takmičenja“, izjavio je za portal lajkovacnadlanu.rs predsednik lajkovačkog STK „Železničar“ Nenad Marković.

Inače, STK „Železničar“ kao prioritet postavlja i rekreaciju građana i poziva Lajkovčanke i Lajkovčane, posebno mame i tate da se učlane u Klub i da na profesionalnoj opremi u Sportskoj hali provedu kvalitetno vreme sa svojom decom u sportu, druženju i igri.

Takođe, u STK „Železničar“ planiraju i izražavaju nadu da će na jesen, ako obezbede sredstva za opremu, krenuti sa školom sa stonog tenisa.

Related posts

Leave a Comment