VATERPOLISTI ŽELEZNIČARA NA MEĐUNARODNOM TURNIRU U MAKEDONIJI

Mladi vaterpolisti lajkovačkog Železničara imali su privilegiju da učestvuju na međunarodnom vaterpolo turniru u Skoplju, u organizaciji PVK „Vardar 8“ iz Skoplja, održanom od 18. do 20. oktobra.

Značaj oslikava i samo otvaranje, jer je ministar sporta Borko Ristovski prisustvovao svečanom otvaranju međunarodnog vaterpolo turnira i pozdravio sve učesnike.

Upravo čast da otvore turnir imali su mladi makedonci iz PVK Vardar i Železničara iz Lajkovca, ističu iz PVU Železničar:

“Jedno iskustvo za naše dečake koje ih može samo ohrabriti da treniraju još jače i bolje, a ovo je još samo jedan poziv za decu da treniraju vaterpolo i budu deo ove jedne sjajne priče.

Na turniru je učestvovalo 6 ekipa iz različitih zemalja, koje su predstavljale najbolje iz omladinskog vaterpola. Timovi koji su se takmičili su: VK Nais iz Niša, VK Zemun iz Beograda, VK Železničar iz Lajkovca, VK Leotar iz Trebinja i PVK Lokomotiva iz Skoplja. Domaćin je bio PVK Vardar iz Skoplja.

Želja je odigrao utakmice u Grupi A sa Vardarom i Leotarom i imao je polovičan učinak. U polufinalu drugog dana igali su sa ekipom Naisa gde su izgubili za ulazak u finale. U drugoj grupi u polufinale su se plasirali pomenuti Nais i Zemun. Zemun je u drugom polufinalu izgubio od Leotara a borbi za treće mesto iskusnija ekipa zemuna iskoristila je loš start mladih lajkovčana i osvojila treće mesto na turniru. Prvo mesto je osvojila ekipa Leotara iz Trebinja koja je u finalu savladala sjajnu ekipu Naisa. Lajkovački mladi tim je dakle bio četvrti na ovom međunarodnom turniru, peto mesto je osvojio Vardar a šesta je bila Lokomotiva.

Pored takmičarskog duha, veliki akcenat je stavljen na druženje dece i njihovo upoznavanje i sticanje novih prijateljstava. Već je dogovoren dolazak mladih makedonaca u Lajkovac kao i poziv da naša deca budu gosti Trebinja. Ekipe iz Srbije su izrazile veliku zainteresovanost za saradnju sa našim klubom koja će se intenzivirati u narednom period.

Dolazak na ovaj turnir nije bio samo sportski događaj, već i prilika da mladi pokažu svoj talenat, koji ih može odvest da postanu budući šampioni u svet vaterpola.”

Related posts

Leave a Comment