KARATISTIMA ŽELEZNIČARA MEDALJE I U VRNJAČKOJ BANJI, USPEH ANĐELE CVETKOVIĆ

Na jučerašnjem takmičenju u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Srpske tradicionalne karate federacije, na kome je učestvovalo 17 klubova sa 165 takmičara i 341 pojedinačnih i 14 ekipnih disciplina, lajkovački Karate klub Železničar osvojio je 1 zlatnu, 5 srebrnih i 4 bronzane medalje.

A upravo u Vrnjačkoj Banji, Anđela Cvetković je nakon šest godina takmičenja po drugi put osvojila drugo mesto.

Kako saznajemo, tokom šest godina takmičenja, Anđela je tek desetak puta imala ,,protivnike”, dva puta joj je protivnik bio dečak, jer su ,,samo” njih dvoje bili sa posebnim potrebama, a na ovom takmičenju ih je bilo više.

“Časno i dostojanstveno se izborila za svoje drugo mesto i zbog toga sam razume se srećna. Sve više dece sa posebnim potrebama otkriva lepotu i čari karatea, usavršavaju kordinaciju, pokrete, balans, poboljšavaju pamćenje i zbog toga sam razume se srećna… Sve je više dece u kategoriji Para-Karate, e zbog toga ne znam da li sam srećna ili tužna… Možda opis deluje nedovršeno, ali i više je nego dovršen, pun – krcat”, kaže Anđela.

Prema raspoloživim podacima, Karate klub Železničar je jedini lajkovački sportski klub koji u svom timu ima dugogodišnjeg člana i takmičara sa posebnim potrebama, i to sa zavidnim rezultatima.

Related posts

Leave a Comment