OSMOM POBEDOM U NIZU NASTAVLJA SE DOMINACIJA  FK ŽELEZNIČAR

Jeste Železničar igrao protiv poslednjeg tima na tabeli, koji je do sada osvojio samo dva boda, ali nijedan gostujući teren nije lak pa je tako bilo i danas u Ježevici. Međutim, „dizelka“ je ove sezone stvarno zahuktala tako da je rezultatom od 2:0 upisala osmu pobedu zaredom i maksimalan učinak u Zoni Drina. Lajkovčani su zadržali prvo mesto na tabeli, sa tri boda više i utakmicom manje od Sevojna.

Sve je rešeno krajem prvog poluvremena, kada je vodeći strelac lige Strahinja Sofonić postigao dva gola za šest minuta – u 40. i 45+1 minutu nadoknade (iz jedanaesterca) .

Šef stručnog štaba Saša Đenisić ocenio je utakmicu kao tvrdu:

“Uprkos tome što je bila teška i tvrda utakmica imali smo, pored dva pogotka, još par stopostotnih šansi koje nismo iskoristili, tako da smo zasluženo pobedili. Okrećemo se narednom kolu u kojem nam dolazi Bajina Bašta. Pozivamo navijače da dođu na stadion sledeće nedelje, da nam budu vetar u leđa za 9 od 9!“

Sastav Železničara: Grčić, Petrović V. (od 46. Petrović S.), Soldatović, Filipović, Spasojević, Tomić, Pavlović (od 82. Žarić), Sofronić (od 58. Marković), Kojić, Velimirović (od 46. Radovanović), Gligorić (od 58. Šalipur).

Ostali rezultati 9. kola: Rađevac – Borac 3:2,  Junior Novo Naselje – Vojvoda Stepa 1:0, Radnički – Osečina 1:0, Sloga – Polimlje 3:1, Sevojno – Savinac 2:1. Slobodna je bila Drina iz LJubovije.

U Valjevu je Radnički savladao Osečinu, tako da su se izjednačili po broju bodova deleći treće mesto, čime je i Želja povećao razliku u odnosu na Podgorce na 8 bodova. Podsećamo i da Sevojno ima utakmicu više od Želje, koji je već bio slobodan u četvrtom kolu.

Tabela: Železničar 24, Sevojno 21, Osečina 16, Radnički 16, Sloga (BB) 13, Borac 11, Drina 11, Savinac 10, Rađevac 10, Junior 9, Polimlje 9, Vojvoda Stepa Stepanović 4, Ježevica 2.

U 10. kolu 27. oktobra na gradskom stadionu u Lajkovcu očekuje nas interesantan i vrlo bitan meč za Železničar, jer u goste dolazi Sloga iz Bajine Bašte, svakako tim za respekt. Istovremeno ćemo „jednim okom“ pratiti šta se dešava na drugom derbiju kola, u kojem Osečina dočekuje drugoplasirano Sevojno.

Iz FK Železničar pozivaju publiku da u što većem broju dođe narednog vikenda i doprinese nastavku pobedničkog niza, da bude 9 od 9!

Related posts

Leave a Comment