MASKENBAL LEPTIRIĆA POVODOM DANA USTANOVE

Povodom Dana ustanove, PU “Leptirić “ u sredu 16. oktobra organizuje maskenbal dece.

Karnevalska povorka kreće u 10 sati ispred vrtića, spustiće se u glavnu ulicu, prošetati do Gradskog trga i vratiti se u vrtić.

U susret maskenbalu i Danu ustanove prvenstveno, direktorka Mila Lončar kaže:

“Mališani koji su želeli da uzmu učešće uz pomoć svojih roditelja i vaspitača, biće učesnici u ovom revijalnom maskenbalu. Inace, maskenbal nije tematski, deca se maskiraju po svom izboru, a očekuje se da bude veselo, šareno, razigrano i kreativno.

Deca iz našeg vrtića nekoliko puta godišnje nastupaju na maskenbalima i karnevalima, tako će i poslednje nedelje ovog meseca učestvovati na Jesenjem karnevalu u Lazarevcu.

Ideja da se 44 godine postojanja ustanove i 90 godina od početka organizovane drustvene brige o deci na teritoriji opštine Lajkovac (prvo dečje obdanište je osnovano u Slovcu 1934. godine od strane Zdravstvene zadruge, a rad je finansirao Centralni higijenski zavod iz Beograda) potekla je od vaspitača i dece.

Verovatno će ovaj maskenbal prerasti u tradicionalni, možda čak i takmičarskog kafaktera, kakav je bio pre deceniju i po.

Napominjemo, da će učešće u maskenbalu uzeti i deca iz jaslica, ali ce se oni prošetati u dvorištu vrtića.”

Karnevalska povorka učesnika maskenbala biće zasigurno svojevrsni doživljaj i za sugrađane, koji svojim prisustvom mogu podržati najmlađe i istovremeno videti šta sve može dečija mašta koja nema granice, kao i kreativnost i maštovtost roditelja i vaspitača.

Related posts

Leave a Comment