DERBI U OBRENOVCU NA STARTU SUPERLIGE

Voljom žreba, na samom startu novog prvenstva Superlige Srbije odbojkašice Železničara idu „na noge“ TENT-u, ekipi izuzetno motivisanoj nakon osvajanja Superkupa Srbije protiv šampiona Jedinstva i pobede u Belgiji, u prvoj utakmici kvalifikacija za grupnu fazu Lige šampiona.

Imajući u vidu nesporan kvalitet „dizelke“ i višegodišnji rivalitet, bolja premijera nove sezone u ženskoj odbojci nije se mogla zamisliti.

Utakmica prvog kola u Obrenovcu igra se u nedelju 6. oktobra od 18 časova. Prenos je najavljen na Drugom programu RTS-a.

Železničar je imao odličan pripremni period, uz nastupe na dva međunarodna turnira: kod prvaka Evrope u Koneljanu i u Mariboru, osvajanje Memorijala „Radovan Beli Marković“ u Lajkovcu i prijateljske utakmice sa Crvenom zvezdom i TENT-om. Uz kvalitetan sastav, sa dosta reprezentativki u različitim selekcijama, reklo bi se da je novi šef stručnog štaba Ratko Pavličević, sa svojim saradnicima, stvorio i odličnu atmosferu u ekipi.

U novoj sezoni Železničar nastupa u sledećem sastavu: Vanja Ivanović, Jovana Zelenović, Stefana Pakić, Averu Alar, Mina Stanojević, Iva Šućurović, Vasja Filipović, Ksenija Tomić, Milena Koprivica, Adrijana Kostadinović, Milica Jovanović i Teodora Isailović. Od navedenih odbojkašica novajlije u klubu su Šućurović, Jovanović, Isailović i Alar.

Stručni štab je predvođen Ratkom Pavličevićem, asistiraju mu pomoćni trener Marko Jović, statističar Pavle Mitić, kondicioni trener Kostas Stratakis i fizioterapeut Marko Marinković.

TENT je sačuvao veći deo tima iz prethodne sezone, čiji kostur čine Mina Mijatović, Bojana Gočanin, Nevena Sajić, sestre Čikuc Dens, Jovana Cvetković i druge. Pojačao se Amerikankom Malinom Terel, nekadašnjim korektorom Železničara, doveo još jednog korektora – Anu Jaramazović iz Spartaka, dok se iz Batajnice vratila Emilija Arsić, primač servisa. Prošle sezone bili su najuspešnija ekipa posle Jedinstva, od kojeg su izgubile i finale Kupa Srbije i finale plej-ofa Superlige. Prvim rezultatima nagoveštavaju još jednu odličnu sezonu.

U prvom kolu u subotu 5. oktobra sastaju se: Radnički Blasters – Ub, Partizan Coptech – Crvena zvezda i Jedinstvo (SP) – Srem. Osim derbija u Obrenovcu, u nedelju se još igraju mečevi: Omladinac – Spartak i Inđija – Jedinstvo (Užice). I ove godine u najačem rangu takmiči se 12 klubova, a novajlija je užičko Jedinstvo, nekada veliko ime ženske odbojke.

Related posts

Leave a Comment