ODLUKE SEPTEMBARSKOG ZASEDANJA LOKALNOG PARLAMENTA

Dnevni red septembarskog zasedanja lokalnog parlamenta sadržao je samo tri tačke, od kojih su se dve odnosile na dodelu nagrada i javnih priznanja opštine Lajkovac za 2024. godinu, koje će dobitnicima biti uručene 16. septembra na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

Neposredno po završetku sednice, rezimirajući odluke koje su dobile zeleno svetlo od strane odbornika,  zamenik predsednika opštine Obrad Milutinović je u izjavi za medije rekao:

“S obzirom da je 16. septembar Dan opštine Lajkovac, usvojene su odluke o dodeli nagrada i javnih priznanja opštine Lajkovac za dve oblasti, humanosti i sporta, koje će dobitnicima biti uručene 16. septembra na Svečanoj akademiji povodom Dana opštine.

Odbornici su podržali predlog da oblasti humanosti za 2024. godinu bude nagrađen nastavnik Ivan Živanović, za podvig koji je napravio sa svojim učenicima Izdvojenog odeljenja OŠ “Mile Dubljević” u Bogovađi. Naime, nastavnik Živanović je sa svojim odeljenjem za porodicu svog školskog druga Mitrovića sagradio i opremio dom u naselju Palež u Pepeljevcu.

i predlog odluke o dodeli nagrade i javnog priznanja opštine Lajkovac

Nagrada u oblasti sporta za 2024. godinu ide odbojkašici Stefani Pakić, reprezentativki Srbije, članici OK Železničar.

Na dnevnom redu je bila i Odluka o drugim izmenama i dopunama Odluke o Opštinskoj upravi opštine Lajkovac. Ovde je reč o usklađivanju opštinske odluke sa odredbama Zakona o zaposlenima u AP i jedinicama lokalne samouprave. Nakon redovnog inspekcijskog nadzoraod strane upravnog inspektora, bilo je neophodno usklađivanje sa zakonskim odredbama.”

Milutinović je rekao i da se naredno zasedanje lokalnog parlamenta koje će bitiu znaku rebalansa budžeta očekuje za mesec dana, najverovatnije sredinom, a najkasnije krajem oktobra.

Svoju odborničku dnevnicu je i ovoga puta u humanitarne svrhe dao odbornik Zoran Petrović, za pomoć u lečenju mlade sugrađanke LeneNedeljković.

Related posts

Leave a Comment