In memoriam: dr Milan Nikolić Ćami

Sa velikim poštovanjem u prisustvu porodice, čelnih ljudi grada Valjeva, brojnih kolega i prijatelja, Zdravstrveni centar Valjevo održao je danas komemorativni skup u sali Edukativnog centra, na kome se oprostio od uvaženog, prerano preminulog kardiologa dr Milana Nikolića Ćamija.

Nakon kratke i teške bolesti, jedan od najboljih kardilologa u Srbiji dr Milan Nikolić Ćami preminuo je u Valjevu u petak, 30. avgusta, u 64. godni. Rođen je 1960. godine u Ubu, Valjevsku gimnaziju završio 1979, na Medicinskom fakultetu u Beogradu diplomirao 1985. godine. Internu medicinu specijalizirao 1993, usledila je 2002. supspecijalizacija kardiologije. U Zdravstvenom centru Valjevo, Interno odeljenje, radio je od septembra 1985. godine. Dužnost šefa Odseka koronarne jedinice Službe za unutrašnje bolesti obavljao je od 2000. do 2010. godine, od 2015. do 2021. bio je šef Angio sale Službe za unutrašnje bolesti. U januaru 2005. godine izabran je za potpredsednika Upravnog odbora Zdravstvenog centra. U zvanje kliničkog asistenta na Fakultetu zdravstvenih i poslovnih studija u Valjevu, Univerzitet Singidunum izabran je 2019. godine. Bio je  aktivan član KUD „Abrašević“.

Nakon minuta ćutanja prisutnima se obratio dr sci. med. Vladimir Pantelić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo.

  • Uvažene kolege i prijatelji, danas smo se okupili da izrazimo našu neizmernu tugu zbog gubitka našeg dr Milana Nikolića, dobrog čoveka, poštovanog kolegu, lekara. Prepoznatljiv kao odličan kardiolog, posvećen lekar, odličan učitelj mladima. Oko njega je uvek bilo najviše pacijenata, ali i mladih, budućih kardiologa. Imao je uvek lepe reči za bolesne, ohrabrenje, stručne savete za lekare. Pobeđivao j eteške bolesti, savlađivao nepremostive prepreke. Njega danas nema ovde, našeg prijatelja, ali ostaje naša ljubav, poštovanje i naše divljenje. Svet zastane, zvezde se uskomešaju, disanje se zaustavi, srce se stegne, a nebo se otvori da primi velikana. Za nas Hrišćane je pak smrt svršetak jedne škole, signal odsluženja vojnog roka, ćuprija za povratak u domove. Upravo smrt sama po sebi je ništa za one koji veruju u Hrista. On je rekao Marti, a to govori danas nama“Ja sam vaskrsenje i život koji veruje u mene, akoji umre živeće“. Neka mu je večna slava! – rekao je u komemorativnom govoru dr sci. med. Vladimir Pantelić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Valjevo.

Sa velikim šarmom i ljubavlju je prilazio svom poslu, pacijentima, osoblju i kolegama. U svojoj profesionalnoj karijeri se iskazao maksimalno, posebno kada  učestvovao u  koracima formiranja moderne kardiologije i koronarne jedinice u valjevskoj ustanovi. Nesebično je stvarao kadar koji danas nosi posao u Angio sali, koja je među najboljima u Srbiji. U  podsećanju na lik i delo neizostavno reći je da  osim u profesionalnoj karijeri dr Milan Nikolić  bio je veoma angažovan u društvenom životu grada, gde je ostavio zapažen trag. Raditi sa jednim takvim čovekom  je svima bila čast i zadovoljstvo, a dr Miroslava Plećić načelnik Interne službe ZC Valjevo se emotivno podsetila i početka kada su zajedno radili.

  • Draga porodice dr Milana, drage kolege, dragi saradnici, dragi prijatelji i poštovaoci dr Milana, došli smo danas da se oprostimo od njega, ali ja znam da u našim mislima, u našoj duši, u našem srcu nikada se nećemo oprostiti od dr Milana Nikolića Ćamija. 1985. Nakon završetka Medicinskog fakulteta, došao je u Valjevsku bolnicu gd eje proveo čitav svoj radni vek skoro 39 godina radeći, završavajući specijalizaciju i subspecijalizaciju, dajući sve od sebe. Dr Milan je bio i jeste najpošteniji čovek među nama. Najvredniji. Čovek koji je imao empatiju prema svima, prema pacijentima, prema kolegama, prema kolegama, prema svojim svim saradnicima. Uvek nam je nekako bio doza razuma. Uvek smo ga poštovali i očekivali da on da završnu reč. U međuvremenu nakon studija oženio se Milicom ljubavlju svog života i dobio dvoje dece na koje je bio jako ponosan. Malo je reći koliko nam je svima teško u ovom momentu i koliko ne verujemo da je jednu ovakvu bitku u svom životu izgubio. Njegovo delo, njegov rad je dobiljao dimenzije koje je zasluživalo – rekla je dr Miroslava Plećić načelnik Interne službe ZC Valjevo.

Dr Milan Nikolić Ćami je bio porodičan čovek i iza sebe je ostavio suprugu Milicu, sina Bogdana i kći Sofiju. Opelo je služeno u 14 sati u crkvi Pokrova presvete Bogorodice, a nakon toga na večni počinak je ispraćen  u 15 časova na Novom groblju u Valjevu.

Related posts

Leave a Comment