HARIS DŽINOVIĆ I SERGEJ ĆETKOVIĆ U ZAVRŠNICI MANIFESTACIJE “DANI LAJKOVCA”

Manifestacija “Dani Lajkovca” ovih dana ulazi u završnicu, sve do 30. jula, kada je i slava varoši – Ognjena Marija.

Pod pokroviteljstvom Opštine Lajkovac organizatori programa su Kulturni centar „Hadži Ruvim“, Biblioteka „Radovan Beli Marković“ i Turistička organizacija opštine Lajkovac, kao i brojna udruženja i klubovi.

Ljubitelje muzike večeras od 19 časova, u velikoj sali Opštine Lajkovac, očekuje „Koncert španske gitare“ u izvođenju vrsnih umetnika Momčila Aleksandrića i Dragana Nikolića. Na repertoaru su dela inspirisana klasičnom i flamenko muzikom koju prvi put zajedno sviraju Aleksandrić, koji je doktorirao klasičnu gitaru na Univerzitetu Minesota, i Nikolić, njegov prvi profesor u Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ i višedecenijski izvođač flamenka.

Koncerti poznatih pevača obeležiće i završnicu lajkovačkog kulturno-zabavnog leta.

Veče narodne muzike 29. jula od 21.30 sati biće u znaku Harisa DŽinovića, dok će 30. jula nastupati popularni crnogorski i regionalni interpretator pop muzike Sergej Ćetković.

Moto klub TNT u petak otvara kapije svog kampa pored Kolubare i organizuje tradicionalnu dobru rokersku žurku. Već sutradan je „Kolubarski kotlić“ u režiji Turističke organizacije opštine Lajkovac i Lovačkog udruženja „Dragan Radović“ i svih zainteresovanih učesnika.

Na Gradskom trgu 29. jula od 18.30 časova Kulturni centar priprema uvek popularni Dečji dan.

Najmlađe očekuju pozorišna predstava, nastupi folklornog ansambla, plesnih i baletskih grupa, mađioničari, klovnovi, žongleri, animatori itd.

Biblioteka „Radovan Beli Marković“ je sadržajnim i raznovrsnim programom obeležila prvi deo manifestacije. U novom funkcionalnom prostoru ugostili su dečjeg pisca Uroša Petrovića, univerzitetskog profesora i književnika Kornelija Kvasa, humoristu Dragišu Božića, predstavili zbornik književnih radova Udruženja žrtava nasilja „Hajr“, organizovali Malu školu bibliotekarstva i kreativne radionice za decu, takmičenje u šahu za najmlađe i akciju „Knjige na dar“.

Bili su i suorganizatori razgovora o srpskim umetnicima sa publicistom Milošem Jevtićem u Kulturnom centru.

Uz podršku većini događaja, Kulturni centar je organizovao i koncert Baletskog studija „IN“ koji pohađa puno lajkovačke dece svih uzrasta. Turistička organizacija opštine Lajkovac organizovala je „Ribolovački kotlić“ na reci Kolubari, a Planinarsko društvo „Ćira“ izložbu fotografija sa svojih akcija.

Ognjena Marija je slava Lajkovca, kada će od 8 časova u crkvi Svetog  Dimitrija u biti održana arhijerejska liturgija, rezanje slavskog kolača i koncert duhovne muzike.

Related posts

Leave a Comment