“VESELO VEČE” SA DRAGIŠOM BOŽIĆEM

Biblioteka “Radovan Beli Marković”, u okviru programa manifestacije “Dani Lajkovca”, u subotu 20. jula od 19 časova organizuje “Veselo veče” sa Dragišom Božićem.

Posetioce očekuju vedar humor, duhovite dosetke i zanimljivi (sa)učesnici programa.

U susret “Veseloj večeri”, u duhu događaja koji sledi, organizator programa ima obećavajuću poruku za posetioce ovog nesvakidašnjeg programa:

“Dok Dragišu Božića starije generacije znaju i pamte po duhovitim šalama i pričama, vreme je da obnovimo gradivo i podsetimo se vedrog i zdravog humora koji ne samo da razveseljava, već i leči.

U ,,Veseloj večeri” Dragiše Božiča (sa)učestvuju, primadona lajkovačkog (ne)zavisnog novinarstva gđa Snežana Bilić, književnik Nenad Karić Kareli, koji ne samo da zna da piše, nego i da nasmeje publiku, frulašica Biljana Paunović, da malo podseti na stare melodije, i mali, budući veliki harmonikaši koji će nam svirati najlepša srpska kola.”

Podsećanja radi: „Veselo veče“ je najdugovečnija humoristička radio emisija. Od kako je počela da se emituje, 6. marta 1949. godine, kultna emisija „Veselo veče“, Prvog programa Radio Beograda, godinama je bila najslušanija u Jugoslaviji. Emisija je emitovana nedeljom u osam sati uveče i u to vreme ulice su bile prazne. Veliki uspeh ove emisije postignut je time što je na humorističan i satiričan način reagovala na aktuelne događaje, i što je uspevala da na duhovit način saopšti i ono što se ne bi smelo javno reći.

Related posts

Leave a Comment