ODRŽAN “RIBOLOVAČKI KOTLIĆ”

Na reci Kolubari kod Jolića vodenice, Opštinska organizacija sportskih ribolovaca “Šaran” organizovala je juče povodom Dana udruženja ʺRibolovački kotlićʺ –  tradicionalno takmičenje u pecanju i kuvanju riblje čorbe, a sve to uz podršku lokalne samouprave, Sportskog saveza opštine Lajkovac i učešće Turističke organizacije.

Pobednik takmičenja u pecanju u kategoriji seniora,u kojoj je bilo 27 takmičara, je Dragan Milivojević. Drugo mesto osvojila je Ljubinka Džigulski, a treće mesto Jovan Tanasijević.

U kategoriji pionira, u konkurenciji 25 takmičara, pobednik u takmičenju u pecanju je Luka Mitrović, drugi je Miloš Pavlović i treće mesto osvojio je David Karić.

Najveću ribu na takmičenju upecao je Dragoljub Šćepanović.

Kada su u pitanju kulinarske veštine i majstorstvo u pripremi riblje čorbe, u konkurenciji 14 učesnika ove godine najbolje rezultate postigli su: prvo mesto Slobodan Bojičič, drugo mesto Slobodan Miljanić i treća je ekipa “Sunđer Bob”.

Pobednici takmičenja dobili su prikladne nagrade, a posetiocima je priređen prateći muzičko-zabavni program manifestacije.

Turistička organizacija opštine Lajkovac se i ovoga puta potrudila da u saradnji sa Opštinskom organizacijom sportskih ribolovaca “Šaran” za učesnike manifestacije obezbedi majice.

Posetioci su imali priliku da na štandu Turističke organizacije opštine Lajkovac upoznaju turističke potencijale našeg kraja.

Na ekstremno visokoj temperaturi, “Ribolovački kotlić” u Lajkovcu, na reci Kolubari kod Jolića vodenice i Ribolovačkog doma, okupio je i ovoga puta brojne učesnike i posetioce, koji su odistinski uživali u danu provedenom u prirodi, uz bogat program manifestacije.

Ovo je još jedna u nizu manifestacija, koja je izborila stalno mesto u kalendaru lajkovačkih manifestacija.

Related posts

Leave a Comment