USVOJEN PLAN TRANSFORMACIJE EPS

Skupština “Elektroprivrede Srbije” AD usvojila je Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada. Usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom. Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravlјanje investicijama i lјudskim resursima. Strukturne promene biće sprovedene duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost. Cilј planiranih reformi je da „Elektroprivreda…

OBAVEŠTENJE DOMA ZDRAVLJA O PREVENTIVNIM PREGLEDIMA    

Obaveštavaju se građani opštine Lajkovac da će se u nedelju 16.06.2024 god. u Domu zdravlja Lajkovac obavljati PREVENTIVNI PREGLEDI u periodu od 8-17h. Ministarstvo zdravlja organizuje besplatne preventivne preglede za sve građane u cilju promocije prevencije bolesti kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, a u cilju rane dijagnostike mogućeg oboljenja. Preventivni pregledi obuhvataju: Ultrazvuk abdomena neophodno je zakazati na telefon sluzbe radiologije 014/343-3395, lokal 114  u petak od 08-12h. Laboratorijski rezultati – izdaju se od utorka 18.06.2024 god. Na šalteru laboratorije na I spratu. Dom zdravlja Lajkovac Dana 13.06.2024.god.

KONCERT BALETSKOG STUDIJA “IN”

U subotu 15. juna od 19.30 časova u sali bioskopa Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac je koncert Baletskog studija “IN”. Rukovodilac Baletskog studija “IN”Lajkovac i koreograf Nataša Ninković u susret koncertu kaže: “Koncert otvaramo koreografijom koja je prošla u Gala show na takmičenju u Lazarevcu. Predstaviće se i ostale koreografije koje su nagrađene na festivalima i takmičenjima, a imamo i nove koreografije koje će publika imati priliku prvi put da pogleda. Ovo je 11- ta godina postojanja Baletskog studija u Lajkovcu, a održavanje junskog koncerta postalo je tradicionalno.  

MUZIČKO PESNIČKO VEČE

U petak 14. juna od 19 časova u sali Gradske kuće u Lajkovcu na programu je Muzičko pesničko veče Hora Kulturnog centra “Hadži Ruvim” Lajkovac, pod sigurnom dirigentskom palicom i uz klavirsku pratnju  mr Uroša Stepanovića, uz učešće pesnika Andreja Mirickog.   Organizator programa je Kulturni centar „Hadži Ruvim“.

BALETSKA PREDSTAVA “USPAVANA LEPOTICA”

Pozorište „Više od igre“ u petak, 14. juna sa početkom u 11 časova, izvešće na sceni Kulturnog centra „Hadži Ruvim” Lajkovac baletsku predstavu „Uspavana lepotica“, koja je nastala po tekstu – odnosno bajci Šarla Peroa, na muziku P. I. Čajkovskog. Autor predstava je Božin Pavlovski, solista baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, osnivač i koreograf Pozorišta za decu “Više od igre”. Ulaz je besplatan.