U prvom kolu plej-ofa ŽELEZNIČAR PORAŽEN U LIPOLISTU

U prvom kolu plej-ofa Kolubarsko-mačvanske zone lider Lipolist savladao je danas na svom stadionu lajkovački Železničar sa 3:1.

U Lešnici je Borac pobedio Drinu sa 2:1, dok je u Valjevu Radnički protiv Osečine trijumfovao sa 2:0.

Železničar je u Lipolistu nastupio prilično oslabljen, bez dosta kažnjenih fudbalera i sa nekoliko vrlo mladih igrača. Domaćin je poveo već u 15. minutu pogotkom Jošića, ali je Železničar izjednačio posle pet minuta golom Milana Pavlovića. Tim rezultatom završeno je prvo poluvreme, ali je mačvanska ekipa već na startu drugog dela igre za sedam minuta ostvarila prednost od dva gola, koju je zadržala do kraja meča. U 51. i 58. minutu ponovo je strelac bio Jošić, tako da je ostvario het-trik na ovoj utakmici.

Komentar šefa stručnog štaba Aleksandra Saše Pakića na današnju utakmicu: „Igrali smo protiv lidera na tabeli i odigrali sasvim zadovoljavajuće, iako smo imali dosta kadrovskih problema. Žao mi je momaka koji su se muški borili 95 minuta protiv kvalitetnog protivnika, ali nisu mogli i protiv sudija koji su direktno uticali na rezultat. Kod rezultata 1:1 propustili su da dosude više nego očigledan faul u našu korist na 17 metara od gola Lipolista, pri čemu su svi naši igrači stali, sudija je pustio igru i primimo gol iz kontranapada. I kod trećeg gola je bila očigledna ofsajd situacija, ali sudija nije signalizirao. Pohvalio bih sve naše igrače i napomenuo da je danas još jedan kadet debitovao za prvi tim, Nikola Milivojević, a igrao je i kadet Petar Brkić. Do kraja prvenstva biće nam cilj da još dece priključimo u prvi tim. Sledeće kolo očekujemo da nam se vrate kažnjeni igrači, tako da ćemo pokušati da se revanširamo Osečini za poraz na startu prvenstva.“

Tabela 1-6: Lipolist 44, Borac 41, Radnički 40, Osečina 35, Drina 35, Železničar 33.

U subotu 11. maja Železničar dočekuje Osečinu. U drugom kolu plej-ofa još se sastaju Drina-Radnički i Lipolist-Borac. Ishod derbija u Lipolistu može dati najverovatnijeg budućeg člana Srpske lige Zapad, a može i zakomplikovati borbu za prvo mesto.

Ekipe plasirane od 7. do 12. mesta istovremeno igraju plej-aut i evo rezultata prvog kola: Divci – Cer 3:0, Rađevac – H.Stanko 5:1 i Ribnica – Mačva 3:0. Tabela: Divci 32, Rađevac 31, Ribnica 30, Mačva 27, Hajduk Stanko 20 i Cer 15 bodova.

U sledećеm kolu sastaju se: Cer – Mačva, Hajduk Stanko – Ribnica i Divci – Rađevac.

Related posts

Leave a Comment