NIKADA NE OTPISUJTE LAJKOVAČKOG VELIKANA!

Železničar obezbedio Zonu Drina, sledi plej-of za viši rang

Nerešenim rezultatom 0:0 danas u Lešnici, FK Železničar je sačuvao šestu poziciju na tabeli Kolubarsko-mačvanske zone, koja ga od sledeće sezone vodi u novoformiranu Zonu Drina.

Od subote 4. maja startuje plej-of za plasman u viši rang, a Želja se kao šestoplasirani sastaje sa prvoplasiranim Lipolistom.

U plej-ofu igraće još Borac iz Lešnice, valjevski Radnički, Osečina i Drina iz LJubovije.

Ekipe plasirane od 7. do 12. mesta istovremeno će igrati plej-aut.

Da je u poslednjem kolu prve faze prvenstva vođena velika borba govori i činjenica da su na osam utakmica sudije pokazale čak 32 žuta i četiri crvena kartona. Od toga je samo na utakmici u Lešnici Borac-Železničar pokazano 12 žutih i jedan crveni (parni žuti)! Od toga su pet žutih dobili fudbaleri Železničara, a preostale domaći igrači. To je dovoljan pokazatelj velike borbe i nervoze u Lešnici, jer su bodovi bili izuzetno važni obema ekipama: Borcu da bi se pred plej-of što više primakao Lipolistu, a Želji da bi obezbedio šesto mesto (mada se ispostavilo da su Divci poraženi u Krupnju, tako bi i u slučaju poraza lajkovački tim sačuvao plasman u Zonu Drina).

Inače, Zona Drina će biti prilično jača od ove jer, činiće je 14 klubova, a osim klubova Kolubarskog i Mačvanskog okruga, tu će igrati i klubovi iz Zlatiborskog okruga.

Imajući u vidu da je Železničar ostvario cilj sa timom skoro kompletno sastavljenim od Lajkovčana, što je retkost u drugim ekipama, uprava i stručni štab mogu biti vrlo zadovoljni učinjenim u ovoj sezoni. To potvrđuju i reči prvog čoveka struke Saše Pakića, koji je najavio da će Želja ići na pobedu u Lešnici:

„Utakmica u Lešnici prevazišla je takmičarski rang: i po kvalitetu i po borbenosti! Pritom smo igrali mnogo oslabljeni, bez kapitena Tomića, zatim Spasojevića, Stepanovića,Baratovića, Pavlovića i Brankovića. Uprkos tome izašli smo hrabro protiv najbolje ekipe u ligi i osvojili veoma važan bod, koji nam je obezbedio mesto u plej-ofu. Verovao sam u moje igrače i krenuli smo u utakmicu da pobedimo, i to je jedino što danas mogu da zamerim mojim momcima. Inače, svaka im čast, pravi su heroji kako su izneli sve utakmice sa ovoliko kadrovskih problema. Pojedinci u gradu su nas otpisali posle prvog kola i već preselili u niži rang, ali su zaboravili da je Železničar gigant i institucija u Srbiji, koji za tri godine slavi 100 godina postojanja i ne treba ga nikada otpisivati! Bravo za momke, bravo za sve ljude u klubu i za sve navijače Želje!“

Rezultati 22. kola:  Borac – Železničar 0:0, Rađevac – OFK Divci 1:0, Mačva 1929 – Osečina 1:3,  Cer – Radnički 0:3,  Drina – Lipolist 3:0, Ribnica – Hajduk Stanko 8:0.

Tabela: Lipolist 41, Borac (L) 38, Radnički 37, Osečina 35, Drina 35, Železničar 33, Divci 29, Rađevac 28, Ribnica 27, Mačva 27, Hajduk Stanko 20 i Cer 15 bodova.

Related posts

Leave a Comment